19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

MADRİD, PARALI TURİSTİ ÇEKMEK İÇİN 5 YILDIZLI OTELLER YAPTI

Madrid, Paris, Londra ve Milano gibi şehirlerin pazar payına ortak olmak amacıyla lüks beş yıldızlı oteller ile yüksek harcama yapan turistleri çekmek istiyor.

Madrid, paralı turisti çekmek için 5 yıldızlı oteller yaptı

28 Haziran 2023 Çarşamba 14:00

MADRID - Pandemi seyahat kısıtlamaları bitince 2021 ilkbaharında Madrid'e giden yabancı turistler şehir merkezinin turizm için makyaj geçirdiğini farketti.

Ucuz bütçeli hosteller, hediyelik eşya dükkanları ve yolları, Madrid'in belediye binasının yer aldığ daha güvenli bölgede daha geniş kaldırımlar, yaya bölgeleri ve sokaklar yer alıyor.

Ayrıca Madrid, dünyanın lüks turizm sektörünü çeken Paris, Londra ve Milano gibi şehirlerin hakimiyetini ele geçirmek için makyajı daha farklı yaptı. Çok harcama yapan turisti beş yıldızlı otellere çekme planını hayata geçirdi.

Deluxe oteller, İspanya'nın başkentinin merkezinde yer alıyor. Four Seasons Hotels Ltd (fshlex.ul), eski bir banka şubesi de dahil olmak üzere yedi binanın yenilenmesinden sonra Central Puerta del Sol yakınında bir otel açtı. 1.500 metrekarelik kompleks, Dior ve Hermes gibi lüks markalar için bir alışveriş merkezi içeriyor.

madrid,.jpg

Marriott International (Mar.O), Pandemi sırasında yenileme çalışmalarından sonra Santo Mauro Sarayı'nı yeniden açtı ve Haziran ayında Westin Sarayı'nı yenilemeye başladı ve 400 oda ekledi. Yakındaki Ritz son zamanlarda lüks Mandarin Oriental Ritz markasına yükseltildi. Universal Music, ilk beş yıldızlı otelin lansmanı için Madrid'i seçti.

Marriott’un Güney Avrupa Başkan Yardımcısı Richard Brekelmans, şehrin sanat müzeleri, tiyatro ve restoranların bolluğunu ana çekiliş olarak göstererek, "Madrid'i seçtik çünkü yıllardır lüks segmentte yeterince temsil edilmedi" dedi.

Madrid, lüks sektörün aynı geliri üretmesine yardımcı olduğuna bahse girerken Barselona veya Balear Adaları'nda görülen doygunluktan kaçınmayı umuyor. Barcelona, aksine, yönetilemez ziyaretçileri ele almak için merkezdeki otellerin binasını veya genişlemesini kısıtlıyor.

Ticari gayrimenkul hizmetleri şirketi JLL'nin bir raporuna göre, Madrid'in 2023'ün sonuna kadar on yıl önce% 50 artışla 2.700'den fazla lüks otel odasına sahip olacak.

Başka bir raporda danışmanlık firması Colliers, şehrin, Barcelona'daki 13 projeye kıyasla, 33 yeni otel var, bunların yarısı lüks segmentinde bulunuyor. Madrid'in otel yatırımı, 2022'de Barcelona'nın üç katı olan 802 milyon avro rekor kırdı.

2022'nin sonlarında Madrid'de açılan Hyatt Hotels Corp (H.N) için Avrupa'daki ilk Thompson Otel Genel Müdürü Carlos Erburu, "Amerika Birleşik Devletleri'nde Madrid daha önce bilinmiyordu" dedi.

Diyerek şöyle devam etti: "Madrid'deki yetkililerin oteller için Barselona'ya karşı gösterdikleri taahhüt çok daha büyük."

Yükselen oda fiyatları

Lüks otellerin gelişi oda fiyatlarında yeni bir zirve işaret etti.

Santo Mauro Sarayı'nın ortağı Antonio Catalan, oradaki en pahalı oda fiyatlarının bir gece önce pandemisinden bir gece önce yaklaşık 400 avrodan (437 $) yükseldiğini söyledi. Yarım düzine otel yöneticisi Reuters'e söyledi.

Catalan, "Hala Paris'in yarısında ve Roma'nın altında oranlarımız var." Üç lüks otel yöneticisi, önümüzdeki yıllarda fiyatların daha fazla artabileceğini beklediklerini söyledi.

Restoran zincirleri sonrasında takip ediyor.

Mekanlarında 15 Michelin yıldızı sahibi Robuchon International, geçen yıl Madrid'de üç katlı bir restoran açtı.

Arjantinli bir yatırımcı olan Alejandro Pitashny, 2018'den beri İspanyol başkentinde dört restoran açtı. Ayrıca lüks kısa kiralık dairelere yatırım yaptı ve bu yıl şehirde bir otel satın almaya çalışıyor.

"Madrid'in turizm endüstrisinde boğa açıyorum" dedi.

Yöneticiler, zengin Amerikalıların Avrupa seyahatlerinin bir parçası olarak Madrid'i dahil etmek için Latin Amerikalılara katıldıklarını söyledi. Resmi Veri, İspanya'yı ziyaret edenlerin sayısı, 2019'daki aynı aya göre Nisan ayında% 25 arttı. Bazı yöneticiler de Asyalı ziyaretçi sayısında bir artış olduğunu fark ediyorlar.

Lüks üzerine bahis harcamaya yansır. Madrid'deki yabancı turistler Nisan ayında günde 336 avro harcadı - ulusal ortalamanın iki katı.

Madrid'in turizm direktörü Luis Martin, "En yüksek harcanan uluslararası turistleri yakalamaya çalışıyoruz." Dedi.

Havayolları da yakalıyor. İspanya'nın Iberia, bu yaz ABD ve Latin Amerika'ya uçuşlarını 2019'a kıyasla% 15 oranında genişletirken, Air China (601111.ss) Madrid'e uçuşları haftada birden dörtten artırdı. Çin Doğu (Sasahw.ul) bu aydan itibaren Madrid'e haftada beş uçuş yapacak.

Bütün bunlar daha fazla iş demek. Madrid'in turizm sektöründeki istihdam, 2019'dan bu yana ulusal olarak% 5,4'ü karşılaştırıldığında% 15 artmıştır. CCOO sendikası Jose Maria Martinez, bu büyümenin çoğunun dört ve beş yıldızlı otellerde olduğunu söyledi.

"İspanyol turizm sektörü her zaman yarışmaya çalıştı

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA