19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

MACARİSTAN ZİGETVAR ŞEHRİ İLE ANTALYA MURATPAŞA KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Macaristan'ın Zigetvar Belediyesi kardeş şehir sözleşmesi imzaladı. Kardeş şehir protokolünü ise Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal ile Zigetvar Belediye Başkanı Kolovics János imzaladı.

Macaristan Zigetvar şehri ile Antalya Muratpaşa kardeş şehir oldu

11 Eylül 2023 Pazartesi 10:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Muratpaşa/Antalya -
Antalya'nın merkez Muratpaşa ilçesi Belediyesi ile Macaristan'ın Zigetvar Belediyesi kardeş şehir sözleşmesi imzaladı. Kardeş şehir protokolünü ise Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal ile Zigetvar Belediye Başkanı Kolovics János imzaladı.
Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, Kaleiçi festivalimizin sadık katılımcılarından olan Macaristan'ın Zigetvar Belediyesi ile protokol ile kardeş şehir olma mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kardeş şehrimiz Zigetvar ile başta tarih, kültür ve turizm olmak üzere her alanda işbirliği yapmaya karar aldıklarının altını çizdi.

macaristan,zigetvar,-antalya,-muratpasa.jpgmacaristan,zigetvar,-antalya,-muratpasa-001.jpgmacaristan,zigetvar,-antalya,-muratpasa-001.jpgBaşkan Av.Ümit Uysal,'' Macaristan'ın Zigetvar şehri ile kardeş şehir olma sözleşmesini imzaladık. Ekonomik sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirme kararı aldık. Osmanlı Devletinin en parlak devrini yaşatan 46 yıl Osmanlıya padişahlık yapan Kanuni Sultan Süleyman 1566 yılında ordusu ile birlikte son seferini Zigetvara yapmıştır. Kalenin fethinden bir gün önce otağında vefat eden Kanuni Sultan Süleyman'ın cesedi askerin morali bozulmasın diye mumyalandığı 50 gün boyunca öldüğü gizlediğini söylüyor tarihçiler. Kardeş şehir protokolü ile ortak anılar ve geleceğimizin barış ve kardeşliğin katkı sağlamasını ve fayda üretmesini arzuluyoruz. '' dedi.
macaristan,zigetvar,-antalya,-muratpasa-002.jpgmacaristan,zigetvar,-antalya,-muratpasa-003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA