23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

LUFTHANSA'DAN ÖZEL UÇAK FİLOSU

Alman Havayolları Lufthansa, Lufthansa Private Jet (LPJ) hizmeti yanında talebin aşırı artış göstermiş olması nedeniyle özel jet filosu kuruyor.

Lufthansa'dan özel uçak filosu

11 Aralık 2007 Salı 12:30

MÜNİH-Alman Havayolları Lufthansa, Lufthansa Private Jet (LPJ) hizmetinin uygulamaya konulmasından iki yıl sonra kişisel ve esnek seyahat edebilme olanağına yönelik talebin aşırı artış göstermiş olması dolayısıyla, bu özel hizmetini daha da geliştireceğini ve özel jet filosu oluşturmak için yatırım başlatiyor

 

Gelecek yıl satın alınacak olan yeni uçakların kabinleri değiştirildikten sonra bu uçaklar 2008 yılının ikinci yarısında kullanıma hazır hale gelmiş olacak. Lufhansa’nın kendisine ait özel jet filosu oluşturarak bu hizmeti müşterilerin taleplerine daha uygun ve daha esnek hale getirmeyi hedefliyor.

 



Özel uçağa talep arttı

Lufthansa Passage Airlines Pazarlama ve Satış Müdürü Thierry Antinori konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “2007 yılında Lufthansa Private Jet uygulamasına yönelik talep çok hızlı artış gösterdiği için, talebi karşılamakta kısmen zorluklarla karşılaştık. Sürekli artmakta olan talep müşterilerimizin Lufthansa’ya yakışır üstün hizmet almak istediklerini gösteriyor. Yeni bir filo oluşturarak ürün programını genişletiyor ve müşterilerimize tek elden çeşitli seçenekler sunuyoruz. Bu seçenekler betterFly gibi indirimli uçuşlardan Lufthansa’nın özel jetleriyle sunduğu esnek ve lüks yolculuk olanaklarına kadar uzanıyor.”  

 

Yüzde 70’i Avrupa içi uçuşlar

Bu özel hizmetin piyasada olumlu yankı uyandırmış olması dolayısıyla söz konusu ürün segmentinin daha da geliştirilmesi hedefleniyor. Lufthansa Private Jet yolcularının yüzde 70’i bu hizmeti Avrupa dahilinde iki şehir arasında yolculuk etmek amacıyla kullanırken, yüzde 30 u Lufthansa veya SWISS havayolu şirketleri tarafından düzenlenen Frankfurt, Münih veya Zürih çıkışlı tarifeli denizaşırı seferlere bağlantı yapabilmek amacıyla tercih ediyor. 

 

Müşteri memnuniyeti yüzde 90

Tarifeli seferlerle özel jet seferleri arasında kurulan bu bağlantı sayesinde Lufthansa’nın özellikle üst sınıf segmentinde yeni müşteriler kazandığı belirtiliyor. Bu hizmete ilişkin müşteri memnuniyetinin yüzde 90’a ulaştığı ifade ediliyor.

Müşteri memnuniyetinin bu denli yükselmiş olmasında söz konusu havaalanı ve şehir merkezleri arasında limuzin servisleri konulmuş olmasının ve Frankfurt, Zürih ve Münih havalimanlarındaki First-Class terminallerinden yararlanma olanağı verilmiş olmasının da önemli rol oynadığı kaydedildi.

 

Netjets ile ortaklık sona erdiriliyor

Lufthansa’nın kendisine ait bir özel jet filosu oluşturmasıyla şimdiye kadar bu hizmeti sunan Netjets firması ile sürdürülen işbirliği Şubat 2008’de sona erdirilecek. Özel jet filosunun tamamlanmasına kadar geçecek süre içinde tüm seferler, Lufthansa tarafından onaylanmış ortaklar tarafından gerçekleştirilecek.

 

1000’e yakın noktaya özel sefer düzenleniyor

Uluslararası havayolu şirketleri arasında özel jet hizmeti sunan yegane havayolu şirketi olan Lufthansa, bu hizmeti 2005 yılının mart ayında başlattı. Bu hizmet programı kapsamında Avrupa ve Rusya Federasyonu dahilinde 1.000’ e yakın nokta arasında direkt sefer düzenleniyor. Bunların yanısıra SWISS ve Lufthansa tarafından düzenlenen kıtalararası seferlere de doğrudan ulaşım olanağı veriliyor. Özel jet seferleri için –tüm giderlerin dahil olduğu – bir sabit fiyat uygulanıyor. Miles & More programı üyeleri uçtukları her hat için 10.000 mil ödül kazanıyorlar. Daha ayrıntılı bilgi www.lufthansa-private-jet.com  adresinden temin edilebiliyor.

SON DAKİKA