20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

LONDRA STANSTED HAVAALANI PANDEMİ ÖNCESİ YOLCUYU YAKALADI

Stansted Havaalanı, İngiltere'de pandemi öncesi yolcu trafiğine ulaşan ilk büyük havaalanı oldu.

Londra Stansted Havaalanı pandemi öncesi yolcuyu yakaladı

03 Ağustos 2023 Perşembe 13:00

LONDRA- Londra Stansted Havaalanı, pandemi öncesi yolcu trafiğine ulaştı ve Temmuz 2023’te tarihinin en yoğun üçüncü ayını yaşadı.

Stansted Havaalanı, 2024 yazında başlayacak olan Havayolları genişleyen hizmetler ve iddialı terminal genişleme planları da dahil olmak üzere olumlu gelişmeler yapıyor.

Londra Stansted Havaalanı (STN), pandemi yolcu trafiğine ulaşarak önemli bir kilometre taşı elde etti ve bunu İngiltere'de ilk büyük havaalanı haline getirdi.

londra-stansted-havaalani.jpgSeyahat sezonu zirveye ulaştıkça, yazın Avrupa'nın en yoğun zamanı olarak ortaya çıkması şaşırtıcı değil. City A.M.'nin bir raporuna göre, bu eğilim doğrultusunda, Temmuz 2023, Londra Stansted'in tarihinin en yoğun üçüncü ayı olduğunu ortaya koydu.

londra-stansted-havaalani-001.jpg.jpg

Temmuz ayında, toplam yolcu sayısı 2,81 milyona ulaştı, bu da Temmuz 2019'da hizmet verdiği hacimlerin% 102'si. Havaalanının yolcu trafiği hakkında yorum yapan Londra Stansted Genel Müdürü Gareth Powell, şunları söyledi:

"Bu, şimdiye kadarki en yoğun Temmuz'umuz ve Londra Stansted'deki rekordaki en yoğun üçüncü aydı. Bu performans, Avrupa'ya doğrudan uçuşlar için İngiltere'de bir numaralı havaalanı olarak konumumuzu ve sunduğumuz büyük değer, rahatlık ve hizmeti yansıtıyor Yolcular için. İnsanlar sunduğumuz büyük değer ve seçim sayesinde Londra Stansted'den rekor numaralarla uçmayı seçiyorlar. "

The Independent'e göre, Londra Stansted, 2022'de aynı ayında aldığı 88.709 yolcu sonrası 2023 Temmuz ayında günde ortalama 90.322 yolcu aldı.

londra-stansted-havaalani-001.jpg

Londra'nın merkezinin kuzeydoğusunda yer alan Stansted, Heathrow (LHR), Gatwick (LGW) ve Manchester (Man) 'dan sonra ülkenin dördüncü en büyük havaalanıdır. Avrupa, Asya ve Afrika'da 160'dan fazla destinasyona hizmet vermektedir. Havaalanı Manchester Havaalanı Grubu'nun bir parçasıdır.

2022'de Londra Stansted, 23.29 milyon yolcuyu aldı. 2017 rakamlarına kıyasla sadece% 10'luk bir düşüşü temsil etti. Pandemiden sonra tüm İngiltere havaalanları arasındaki en etkileyici gelişmelerden biri olarak görüldü.

Stansted Havaalanı son zamanlarda bir dizi olumlu gelişmeye tanık oluyor. Özellikle, şimdiye kadarki en büyük programı olan Pegasus dahil olmak üzere çeşitli havayolları ve günde iki kez Dubai uçuşlarına devam eden Emirates, 2023'te hizmetlerini genişletti.

Buna ek olarak, havaalanı yetkilileri iddialı terminal genişleme planlarını açıkladı. Onay bekleyen, projeler 2024 yazında başlayacak ve yaklaşık üç yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Londra Stansted'in düşük maliyetli taşıyıcı Ryanair'in egemen olduğunu ve havayolu tarafından sunulan 100'den fazla destinasyonun hakim olduğunu belirtmek gerekir. Havayolu son zamanlarda tarihteki en yoğun ayını bildirdi ve Belçika ve İtalya'da devam eden pilot grevlerine rağmen Temmuz ayında Avrupa genelinde 18.7 milyon yolcu taşıyor. Ağustos ayının havayolu için de meşgul olacağı tahmin ediliyor, İngiltere ve İrlanda'daki kötü hava son dakika tatilleri yapıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA