20 Eylül 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara23°C
  • Antalya29°C

LOKANTACILAR: TURİSTLERE SÜREKLİ FARKLI FİYAT VERMEKTEN UTANIYORUZ

Turistik restoran işletmecileri ızgara çeşitlerinde ete ve et mamullerine sürekli zam gelmesi nedeniyle turistlere farklı fiyat vermekten bıktıklarını söylüyor.

Lokantacılar: Turistlere sürekli farklı fiyat vermekten utanıyoruz

09 Ocak 2022 Pazar 17:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya
- Manavgat'ta turistlere ızgara ürünleri servisi yapan  turistik restoran işletmecileri ızgara çeşitlerinde ete ve et mamullerine sürekli zam gelmesi nedeniyle '' turistlere ızgara çeşidi Adana Kebap, Güveçte et yemekleri, Urfa Kebap, İskender Kebap, Ali Nazik, Patlıcan Şiş, Burdur Şis ve kuzu Şiş'e ete sürekli zam gelmesi nedeniyle  her hafta yerleşik yaşayan yabancılar ile tatile gelen turistlere farklı fiyat vermekten bıktıklarını söylüyor.

lokantacilar-001.jpgManavgat Kapalı Çarşı'da 30 yıldır turistik restoran işleten Hacı'nın Yeri Restoran'ın Sahibi Hacı Çayır, yaptığı açıklamada ,'' 30 yıldır turizmin içindeyim böylesi girdi maliyetlerinde  sürekli arttığı bir döneme rastlamadım. Restoranımıza gelen turistlerin yüzde 90 ını Allman ve Avrupalı turistler oluşturuyor. Birde Manavgat ve Side'de yerleşik yaşayan Alman, Hollandalı, İskandinavyalı ve Belçikalılar var. Yerleşik yabancılar damak lezzetine önem verdiği için genelde akşamları yemeklerini dışarıda  yiyor. Özellikle yerleşik Almanlar başta Adana Kebap olmak üzere ızgara çeşitlerini çok seviyor. Yerleşik yabancılara ızgara çeşitlerindeki fiyat artışını anlatmamız kolay oluyor ama; tatile gelen turiste 11 günlük yada 15 günlük tatil süresince her 5 günde fiyat değişikliğini anlatamıyoruz.

lokantacilar-002.jpgYerleşik yabancılar burada yaşadıkları için girdi maliyetlerindeki artışı çok iyi bildikleri için fiyatla artışları neden oldu diye sormuyor.  30 yıl içinde böylesi rezil bir dönem görmedim. Bir gecede Avro 20 lirada  11 liraya düştü ama; hiç bir üründe  fiyat indirimi olmadı. Allah aşkına bir salatalığın kilosu 14 lira olur mu?. Biberin kilosu  20 lira olur mu?. Üçlü tuvalet kağıdı olmuş 129 lira. Turizm çok ciddi bir iş. Turizm güven işi; fiyat konusunda turiste güven vermezsen , turistin senin restoranında nasıl bir ızgara ürünü yesin?. Seçim mi olacak, Bakanı değişecek ne olacaksa olsun ama bir güven istikları olsun. Artık. Turistlere mahcup oluyoruz. '' dedi.        

lokantacilar-003.jpg Can Küçükoğlu Restoranın Sahibi Yılmaz Can Küçükoğlu, başta etteki fiyat artışı nedeniyle özellikle kebaplarda fiyat ayarlaması yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.  Yılmaz Can Küçükoğlu, ' Restorana bir hafta önce aldığımız et, tavuk, sıvı  yağ, tereyağı, zeytinyağı, domates, salatalık, yoğurt, soğan , limon ve unu bir hafta sonra aynı fiyata alamıyoruz. Sürekli müşterilerimize ürünlerimizde yeni fiyat vermekten dolayı mahcup oluyoruz. Restoranımıza yerleşik yabancılar ile kış dönemi uzun süreli tatile gelen turistlerde geliyor. Fiyat istikrar zarında en fazla  turistlere ve yerleşik yabancılara mahcup oluyoruz. Fiyatlar böyle giderse lahmacun bile lükse girecek!.' ifadesinde bulundu. 

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA