19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

LEYLEKLER ANTİK TİYATRO’NUN TARİHİ SÜTUNLARINI YUVA SEÇTİ

UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi‘nde yer alan Efes Antik Kenti`nde görkemli sütunların tepesinde yuva yapan leylekler dikkat cekti

Leylekler Antik Tiyatro’nun tarihi sütunlarını yuva seçti

14 Haziran 2020 Pazar 11:00

EFES – Korona virüsü nedeniyle milyonlarca insan evlerine kapandı ve insanların tahrip ettiği doğa kendine geldi. Bu arada kuşlar asırlar boyu geçtikleri göç yollarına yeniden kavuştular.
Ancak betönü ve çarpık yapılaşmaya mahkum olan bazı göç yolları ise ne yazik ki doğayı katledenler tarafından yokedildi. Buna rağmen kuşlar Türkiye üzerinden geçtikleri yollarını değiştirmediler.
leylekler-antik-tiyatro.jpgKuşların arasında Türkiye üzerinden göç ederken konaklayan en önemli varlıklar ise siyah beyaz, renkleri, uzun kanatları ve uzun gagaları ile dikkat çeken leklekler oldu. Oları gökte görenlerin “Bu yıl çök gezeceksiniz. Leyleği havada gördünüz” gibi bir inanışın temsilcisi olan leylekler her yıl olduğu gibi Efes’te yuvalarını oluşturdular.
Ama bu kez UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi‘nde yer alan Efes Antik Kenti`nde görkemli sütunların tepesinde yuva yapan leylekler dikkat cekti. Leyleklerin asırlık sütunlan üzerine yerleşmesi ise fotoğraf tutkunlarının dikkatini çekerken, doğanın yeniden canlandığının simgesi olarak izleyenlere umut dolu günler yaşattı.
leylekler-antik-tiyatro-001.jpg
leylekler-antik-tiyatro-002.jpg
leylekler-antik-tiyatro-003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA