20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

LEVENT AKGÜN:''COVİD 19 RİSKİNDE OLAN TURİST DEĞİL; TURİZM ÇALIŞANLARI''

Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün: Esas korunması gereken turist değil turizm çalışanıdır

Levent Akgün:''Covid 19 riskinde olan turist değil; turizm çalışanları''

17 Mayıs 2021 Pazartesi 09:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
 Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yurtdışı tanıtımları için hazırladığı videoda  sarı maske üzerinde '' tatilin keyfini çıkar, Ben aşılıyım'' yazılı maskeleri turizm çalışanları aşağılayan böylesi bir rezaleti kınadığını açıkladı. 

es-es-turizm-seyahat-acentesi-sahibi-levent-akgun.jpg

Levent Akgün, yaptığı açıklamada, böyle bir tanıtım videosunu bırakın bir beş yıldızlı otelin yapmasını bir butik, apart ve pansiyonunda yapamayacağını kaydetti. İspanya, Yunanistan ve Portekiz İn 2021 turizm sezonunu açtığını ülkelerine aşı yaptırmayanları almadığı ülkelerinde oldukları testin negatifini istediklerini vurgulayan Levent Akgün, şunları anlattı: ''Kum, deniz ve güneş turizminde önemli potansiyele sahip olan İspanya, Portekiz, Yunanistan, Fransa ve İtalya ülkelerine tatil için gelen konuklara ilk şartının aşılı olup olmadıkları. Aşı yaptırmadı ise kabul etmiyor. Bu ülkeler aşı yanı sıra yaptırdıkları Covid 19 testinin negatifini istiyor.

es-es-turizm-seyahat-acentesi-sahibi-levent-akgun-001.jpgBizde ise Mevlana'nın '' Ne olursan ol  gel, istersen Covid 19'lu ol, tatile gel yeterki bize döviz bırak turizm anlayışı hakim. Esas korunması gereken turist değil ; turizm çalışanı. Sen ülkene ve bölge destinasyonuna gelenden aşılı olup olmadığını sormuyorsun  yeterki gel tatilini yap , tatilin keyfini çıkar diyorsun. Ama otellerde garson, resepsiyonistler, maidler, infolar turistleri eğlendiren , animasyon ekibi, aşçı, aşçı yardımcıları, havuz görevlileri, belboylar, tuvalet ve banyoları temizleyen meydancılar , cankurtaranlar, güvenlik görevlileri , plaj görevlileri turistten bulaşan   yeni tip Corona Virüsü olmuş; kimin umurunda. Antalya'nın 45 yıllık  turizmde çok güzel misafir ağırlama    geleneği var. Bu gelenek vahşi kapitalizmin demirden dişleri arasına atılmasın. Turizm çalışansız turizm olmaz.  Turizm sektöründe kalifiye eleman akşamdan sabaha yetişmiyor.?"

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA