19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

KUVEYTLİ ACENTELER DOĞU KARADENİZ’İ YENİDEN KEŞFEDİYOR

OTSAD kurucusu, Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı ve Kırkzade Turizm’in Başkanı Hüseyin Kırk, “Habibi Come to Black Sea” projesi ile Doğu Karadeniz turizmine can katıyor

Kuveytli acenteler Doğu Karadeniz’i yeniden keşfediyor

24 Eylül 2023 Pazar 11:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
TRABZON / GÜMÜŞHANE
-Kuveyt’in en büyük 25 seyahat acentesini Türkiye’ye getiren Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği -OTSAD kurucusu, Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı ve Kırkzade Turizm’in Başkanı Hüseyin Kırk, ““Habibi Come to Black Sea”” projesiyle Trabzon, Gümüşhane, Ordu ve Rize’yi “spor ve sağlık turizmi” için yeniden keşfettiriyor. Doğu Karadeniz’in iklimi, doğal yapısı ve altyapısı ile sağlık ve spor turizmi konusunda önemli altyapıya sahip olduğunu belirten Hüseyin Kırk “Valilikler, Belediyeler ve spor kulüpleri ile işbirliği içinde Doğu Karadeniz’in farklı bir bakış açısıyla yeniden keşfi için yola çıktık. Bizim hedefimizde Ortadoğu ülkeleri için hiç yapılmayanları yapmak var. Karadeniz artık sadece bitki örtüsü ve doğa turizmine mahkum kalmayacak” dedi.

kuveytli-acenteler.jpgkuveytli-acenteler-.jpg

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI GENÇ: DESTEĞE HAZIRIZ

Kırkzade Turizm’in Başkanı Hüseyin Kırk, Kuveyt Salam Havayolları işbirliğinde getirdiği 25 acente temsilcisi ile Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Karadeniz Başkanı Mustafa Yılmaz işbirliğinde Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman’ın şehzadelik dönemini geçirdikleri Trabzon’da Ortahisar Belediyesi’ni ziyaret etti.

kuveytli-acenteler-001.jpgkuveytli-acenteler-002.jpg

Turizm adına önemli değerlere sahip olan ve Bizans döneminde önemli bir Karadeniz Limanı olan Ortahisar’da Kuveytli 25 seyahat acentesi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in konuğu oldu.
Hüseyin Kırk, bölgede bulunan tarihi değerlerin Ortadoğu pazarı için yeniden tanıtılması için hazırladıkları spor ve sağlık turizmini içeren “Habibi Come to Black Sea” projesini anlattı. Ortahisar Belediye Başkanı yenilikler içeren tüm projeler için hazır olduklarını söyledi. Toplantıya Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı- DOKA yönetimi de katıldı.

Toplantıya katılan konuklar arasında bulunan Kuveyt Salam Havayolları yöneticileri, Trabzon’u programlarına aldıklarını Ekim ayında itibaren planlanan periyotlarda sürekli uçuş yapacaklarını bildirdi.

kuveytli-acenteler-003.jpg

TRABZONSPOR İLE SPOR TURİZMİ

Önceden düzenlenen randevulara uygun olarak Kırkzade Turizm’in sahibi Hüseyin Kırk başkanlığındaki 25 Kuveytli acente Trabzonspor Kulübü’nde Başkan Yardımcısı Çoşkun Öztürk, Altyapı yöneticisi Derviş Köz ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

kuveytli-acenteler-004.jpgo

Habibi Come to Black Sea” projesini sunan Hüseyin Kırk, Trabzonspor’un altyapısının spor turizmi için elverişli olduğunu belirten Hüseyin Kırk, daha önce Suudi Arabistan’ın El Nassr Takımını Bursa’ya getirerek Bursasporla turnuva yapıldığını hatırlattı. Trabzonspor’un desteği ile bölgede Ortadoğu futbol kulüplerinin katılacağı bir turnuva ile “spor turizmi”nin gelişeceğini anlattı.

kuveytli-acenteler-006.jpgkuveytli-acenteler-007.jpg

Projeyi benimseyen Trabzonspor Başkan Yardımcısı Çoşkun Öztürk, projeyi yönetim kuruluna sunacağını ve işbirliği içinde bölgede farklı bir spor turizmi yapabileceklerini söyledi.
Kuveyt’ten gelen seyahat acenteleri daha sonra dünyaca ünlü Uzungöl’e giderek ülkelerinde nasıl tanıtacakları hakkında bilgi sahibi oldular.

kuveytli-acenteler--001.jpg

ASELİA OTELDE TRABZON TURİZMİ KONUŞULDU
Trabzon’un yeni meydan denilen böliesindeki Aselia Hotel’de İbrahim Baturoğlu ve oğlu Oğuzhan Baturoğlu ile Genel Müdür Erdoğan Uğurlu ev sahipliğinde ağırlandılar. Burada Trabzon turizmi üzerine karşılıklı görüş alışverişlerine Rize İyidere’de bulunan Babillon Hotel’in genel müdürü Turizm Otel Yöneticileri Derneği-TUROYD Karadeniz üyesi Haluk Demir’de katıldı.
Doğu Karadeniz turizminin artık farklı bir turizm anlayışına ihtiyacı olduğu konusunda fikir birliğine varıldı. Spor ve sağlık turizminin bölgeye farklı bir heyecan ile dinamizm kazandıracağı konuşuldu.

kuveytli-acenteler-008.jpg

ORTADOĞU’NUN BİLMEDİĞİ GÜMÜŞHANE

Kırkzade Turizm’in Başkanı Hüseyin Kırk, Doğu Karadeniz’e gelen Ortadoğu turistinin uğramadığı Gümüşhane’nin Kuveytli acenteler tarafından tanınması gerektiğini belirterek ziyareti programına aldı.
Gümüşhane’ye giden heyet Sema Doğan Tesisleri’nde Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş tarafından yemekte ağırlandı.

kuveytli-acenteler-010.jpgkuveytli-acenteler-011.jpgYemek öncesi Belediye Başkanı Ercan Çimen tesiste bulunan salonda konuklarla bowling oynadı.

kuveytli-acenteler-009.jpg

Hüseyin Kırk, yemekte Gümüşhane için geliştirdiği “Habibi Come to Black Sea” projesini anlatarak spor ve sağlık turizminin Gümüşhane’ye değer katacağını söyledi. Gümüşhane’nin gelecek olan turizmi uyum sağlamak için valilik, belediye işbirliğinde tüm şehri içine katarak gelecek turistlere hizmet için altyapıyı güçlendirmesi gerektiği konuşuldu.
Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’nin ipek yolu üzerinde olduğunu ve gümüş, altın, bakır madenlerine sahip olduğunu söyledi. Gümüşhane’nin Bizans ve Osmanlı’dan kalan tarihi değerlere sahip olmasının turizm adına sevindirici olduğunu anlatarak, sunulan projeye destek vereceklerini belirtti.
Daha sonra konuklara yöre mutfağından gendine çorba, kurut yoğurdu ile yapılan silon ile ızgara et sunuldu.

kuveytli-acenteler-012.jpg

KUVEYTLİ ACENTELER TÜRK DÜĞÜNÜNDE HORON TEPTİLER

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in daveti üzerine Kuveytli acenteler şehrin düğün salonunda genç bir çiftin düğün törenin katıldılar. Belediye Başkanı’nin nikahı kıymasından sonra genç çifte Türk usulü paralardan oluşan zincir takı taktılar.

kuveytli-acenteler-016.jpg
kuveytli-acenteler-014.jpgkuveytli-acenteler-015.jpg
Evlenme cüzdanını geline Kuveytli acente verdi

kuveytli-acenteler-013.jpg

Daha sonra ise soluğu pistte alan Kuveytli acenteler, düğün sahipleri ile birlikte Karadeniz usulü horon teptiler. Düğünden ayrılan konuk acenteler “Ülkemizde Türk dizilerinde düğün sahnelerini görüyorduk. İlk defa bir düğüne katılıp Türk adetlerine göre yaşadık. Bunu ömrümüz boyunca unutmayız“ dediler.

kuveytli-acenteler-017.jpgkuveytli-acenteler-018.jpg

Düğün dönüşü gece Süleymaniye Uygulama Oteli’nde ağırlanan Kuveytli acenteler, hızlarını alamayarak müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlendiler.

kuveytli-acenteler-019.jpgkuveytli-acenteler-020.jpg

Kuveytli konuk acenteler ertesi gün kahvaltıdan sonra Zigana Dağı eteklerinde bulunan doğa harikası Limni Gölü Tabiat Parkı’na gittiler

kuveytli-acenteler-021.jpgkuveytli-acenteler-022.jpg

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş ve Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçarslan'ın konuğu olarak yemeğe katıldılar. Kırkzade Turizm’in Başkanı Hüseyin Kırk “Habibi Come to Black Sea” projesini anlattı ve beraberindeki konuk heyet Gümüşhane hakkındaki görüşlerini paylaştılar.
Hüseyin Kırk, valiye “Habibi Come to Black Sea” projesini anlatarak “Biz ülkemizi seviyoruz. Kazanmasını istiyoruz. Yıllardar Karadeniz’e Ordadoğu ülkelerinden turist getiriyoruz. Karadeniz’in keşfedilmemiş köşelerini Ortadoğu turizmine farklı anlayışlarla açarak yeni bir dinamizm kazandırmaya çalışıyoruz. Bu konuda devlet ve yerel yönetimler yanımızda oldukça başaramayacağımız hiçbirşey yoktur” dedi.

kuveytli-acenteler-023.jpg

Vali Alper Tanrısever, Gümüşhane turizmini geliştirmek için gösterilen çabalara katıldığını belirterek, bu konuda geliştirilen her projenin yanında olacaklarını belirtti.

kuveytli-acenteler-024.jpgkuveytli-acenteler-025.jpg

kuveytli-acenteler,-ozkan,-torul,-cam-teras.jpg

Kuveytli konuk acenteler daha sonra Gümüşhane Karaca Mağarası ile Torul Seyir Terası’nı gezerek bölgenin önemli özelliklerini tanıma imkanı buldular.
Kuveytli konuk acentelerin Doğu Karadeniz keşfi Ordu ve Rize ziyaretleri ile sürüyor.

kuveytli-acenteler-026.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA