22 Kasım 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara12°C
  • Antalya14°C

KURTULMUŞ: ALLAH RIZASI İÇİN 'GASTRONOMİ' LAFINI KALDIRMAMIZ LAZIM

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, 'gastronomi' kelimesi uluslararası alanda kullanılabilir ama onun Türkçedeki karşılığı 'yemek Sanatı'dır" dedi.

Kurtulmuş: Allah rızası için 'gastronomi' lafını kaldırmamız lazım

03 Kasım 2019 Pazar 17:00

AFYONKARAHİSAR- AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, 'gastronomi' kelimesinin kullanılmamasını isteyerek, "Milletin de çok anlamadığı ama böyle çok güzel göründüğü için kullandığımız bir tabir. Uluslararası alanda kullanılabilir ama onun Türkçedeki karşılığı 'yemek sanatı'dır" dedi.

Kurtulmuş, Erkmen Belediyesi'nin Yöresel Ürünler Satış ve Yemek Evi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın lezzet ve gastronomi bakımından Türkiye'nin önemli illerinden birisi olduğunun UNESCO tarafından tescil edildiğine işaret etti.

numan-kurtulmus,.jpg

Vedat Milor: Bir İzmirli takipçim mesaj attı, gevrek için Cambridge English Dictionary ile görüşmelere başlamışlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde gastronomi ifadesinin kaldırılması konusunda çok uğraştığını ama başaramadığını aktaran Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Allah rızası için şu 'gastronomi' lafını da bir kaldırmamız lazım. Gastronomi, gastroenteroloji falan der gibi, milletin de çok anlamadığı ama böyle çok güzel göründüğü için kullandığımız bir tabir. Uluslararası alanda kullanılabilir ama onun Türkçedeki karşılığı 'yemek sanatı'dır. Gastronominin o kuru lafının bir tarafına bakın, bir de 'yemek sanatı' dediğimiz bizim Türk mutfağının, Anadolu ve yöresel mutfakların özelliği yemeğin bir sanat haline dönüştürülmüş olmasıdır."

Erdoğan: Kapalı spor salonuna arena adı veriyorsunuz, ne demek arena?

Hayatının büyük kısmında dışarıda yemek yediğini belirten Kurtulmuş, "Dünyanın neresinde ne kadar güzel yemek yerseniz yiyin, ailenizin evde yaptığı o sıcacık yemeklerin lezzetini ve yerini hiçbir şey tutmuyor. Hem yemeğin yapılması hem de yemeğin sunulması hakikaten bizim Türk mutfağında bir sanattır. Hanımlar hem çok daha iyi biliyor hem de uzun vakitlerini bunu harcayarak yapıyorlar. Aslında dil alışkanlığı olan bu 'gastronomi' yerine 'yemek sanatı' tabirini kullandığımız zaman daha uygun olacağı kanaatindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA