24 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara14°C
  • Antalya23°C

KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALINDI

Demre Sülüklü Plajında nesli tükenmekte olan Kum Zambaklarının yetiştiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Fahri Duran, gelecek nesillere bırakılacak olan en zengin mirasın doğal varlıklar olduğunu söyledi.

Kum Zambakları koruma altına alındı

23 Eylül 2024 Pazartesi 16:50

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
DEMRE/ANTALYA -
Antalya'nın tarihi, kültürel, arkeolojik zenginliği ve doğal güzelliği ile ünlü Demre(Kale) ilçesinde endemik bitki türü olan Kum Zambakları koruma altına alındı. Demre Belediye Başkanı Fahri Duran Demre Sülüklü Plajı'nda yetişen endemik bitki türü Kum Zambaklarını her türlü tehlikeye karşı koruma altına aldıklarını söyledi. Başkan Fahri Duran,''Sülüklü plajında açan Demre'nin göz bebekleri olan Kum Zambaklarını korumaya aldık. Her Demreli nadide göz bebeklerini korumak hepimizin görevi.'' dedi.

kum-zambaklari-001.jpgDemre Belediye Başkanı Fahri Duran Demre kumsalında Kum Zambaklarının yoğun yetiştiği alanı Meclis Üyesi Hatice Yılmaz, Murat Özek ve Durdali Keskin ile birlikte ziyaret etti.

Demre Sülüklü Plajında nesli tükenmekte olan Kum Zambaklarının yetiştiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Fahri Duran, gelecek nesillere bırakılacak olan en zengin mirasın doğal varlıklar olduğunu söyledi.

kum-zambaklari-002.jpgSülüklü Plajında yetişen Kum Zambaklarını koruma altına aldıklarını belirten Başkan Fahri Duran, şunları söyledi:''Sülüklü Plajı’nda çiçek açan kum zambaklarının yanındayız. Bu nadir ve zarif çiçekler, doğanın bizlere sunduğu en güzel hediyelerden biri. Bu güzellikler, ancak onları koruduğumuz sürece var olabilir. Kum zambaklarını ve doğamızı korumak, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras. Her birimizden, doğaya karşı daha duyarlı olmayı ve bu eşsiz güzellikleri hep birlikte yaşamayı rica ediyorum.''ifadesinde bulundu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA