20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

KÜLTÜRÜMÜZ DEVE GÜREŞLERİNİ YAŞATIYORUZ

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya: Folklorik kültürümüz deve güreşlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz

Kültürümüz deve güreşlerini yaşatıyoruz

13 Ocak 2023 Cuma 13:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
DEMRE/ANTALYA -
Antalya'da yağlı pehlivan güreşleri Antalya merkez, Korkuteli Döşemealtı, Aksu, Muratpaşa, Konyaaltı, Manavgat, Elmalı, Finike, Alanya, Kaş ve Serik ilçelerinde geleneksel ata sporunun yapıldığı ilçeler.
Antalya'nın Elmalı ilçesi yağlı pehlivan güreşlerinin tarihi Edirne Sarayiçi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşi nden 7 yıl daha önce olduğu için Türk'ün ilk er meydanı olarak biliniyor. Demre ilçesi Antalya'da kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi kapsamı yanı sıra yağlı güreş ve Çanakkale, Aydın illerden sonra en fazla deve güreşinin yapıldığı yer.

deve-gureslerini.jpgdeve-gureslerini-.jpgDemre Belediye Başkanı Av. Okan Kocakaya, Likya Birliği'nin çok önemli şehirlerinden olan Demre'de kültür, tarih ve arkeolojik varlık turizmi yanı sıra ata sporu yağlı pehlivan güreşleri sürdürdüklerini söyledi. Av. Okan Kocakaya, '' Folklorik kültürümüzü yaşatmak için asırlık deve güreşi geleneğini sürdürüyoruz. Antalya'da deve güreşi denilince ilk akla Demre(Kale). Bu kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaktayız.'' dedi.
deve-gureslerini-001.jpgdeve-gureslerini-001.jpgdeve-gureslerini-002.jpgdeve-gureslerini--001.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA