20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

KÜLTÜREL MİRASI GELECEK NESİLLER İÇİN GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYORUZ

Demre Belediye Başkanı Av. Okan Kocakaya "Geçmişten miras aldığımız tarihi kültürel ve arkeolojik mirası gözümüz gibi koruyarak gelecek nesillere en güzel şekilde bırakmak gayreti içindeyiz. '' dedi.

Kültürel mirası gelecek nesiller için gözümüz gibi koruyoruz

27 Aralık 2022 Salı 16:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Demre(Kale)/Antalya -
Antalya'nın Demre(Kale) ve Elmalı ilçeleri belediye başkanları Av. Okan Kocakaya ile Halil Öztürk Tarihi Kentler Birliği(TKB)'nin Muğla Bodrum'da düzenlenen olağan meclis toplantısında katıldı.

demre-,-av.-okan-kocakaya-.jpgDemre Belediye Başkanı Av. Okan Kocakaya, üyesi bulundukları TKB'nin Bodrum toplantısında,“Doğal ve Kültürel Mirasa Bodrum’dan Bakmak: Arkeolojik Alanlar ve Kırsal Miras” konulu panelde Üye Belediyelerimiz ile bir araya gelerek değerlendirme ve fikir alışverişinde bulunduk.

demre-,-av.-okan-kocakaya--001.jpgDemre Likya Birliği Devletlerinin önemli merkezlerinden biri. Myra Antik Kent insanlığın kültür miraslarından biri. Yine Patara'da dünyaya gelen ve hayatı Demre'de geçiren dünyada Hristiyanların manevi önderi kabul ettiği Noel Baba( Aziz Nicholas) Kilise ve müzesi ilçemizde bulunuyor. Geçmişten miras aldığımız tarihi kültürel ve arkeolojik mirası gözümüz gibi koruyarak gelecek nesillere en güzel şekilde bırakmak gayreti içindeyiz. '' dedi.

demre-,-av.-okan-kocakaya.jpg

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk'te Elmalı'nın kadim şehirlerden biri olduğunu ilçelerinin tarihi kültürel miraslarını koruduklarını söyledi. Elmalı Türkiye turizminin başkenti olan Antalya'nın tarihi dokusu ve estetik mimarisi Osmanlı Dönemi Cumbalı evleriyle Antalya'nın Safranbolu olduğunu kaydetti. Elmalı'nın tarihi geçmişinin Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi tarihi kültürel varlıklarıyla iç içe olan kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Halil Öztürk, '' Elmalı'nın en büyük zenginliği tarihi geçmişi, sivil mimari eserleri, Osmanlı döneminde ilim merkezi olması. Bu bağlamda Abdal Musa, müfessir Elmalılı Hamdi Yazır, Vahap Ümmi ve Sinan Ümmi gibi tasavvuf büyükleri din alimleri yanı sıra Alevi Bektaşi inanç kültürünün bir arada hayat bulduğu kadim bir şehirdir.'' ifadesinde bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA