19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

KÜLTÜR, TARİH VE ARKEOLOJİ TURLARI GÖZDE TURİSTİ ROMANYALILAR OLDU

Es Es Turizm Sahibi Levent Akgün,kültür, tarih ve arkeolojik turlara Rus, Polonya, Ukrayna, Romanya, Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Bosna Hersekli turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi.

Kültür, tarih ve arkeoloji turları gözde turisti Romanyalılar oldu

29 Ağustos 2021 Pazar 21:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
 Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Antik Kentte pandemi öncesi Avrupalı ve Alman turistlerin  kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarının yerini Rus, Polonya, Ukrayna, Romanya, Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Bosna Hersekli turistlerin aldığını söyledi.
Romanyalı turistlerin Antalya'da şehir turları ile Xanthos, Patara Antik Kent, Perge, Termessos, Tlos, Myra ve Side Antik Kentte kültür turlarına ilgisi arttı. 

turist-018.jpg
turist-017.jpg

 Levent Akgün, '' Antalya Side, Türkiye turizminde deniz, kum ve güneş turizmi ile kültür, tarih ve arkeolojik varlıkların harmanladığı nadir bir turizm destinasyonu. Side'yi gezmeye gelen turistler tarihi eserler arasında dolaşırken  Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu , Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemine yolculuk ediyor. Siteyi diğer turizm destinasyonlarından ayıran en önemli özelliği tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliği; bu zenginliğide Ordinaryüs Prof. Dr. Arif Müfid Mansel ile Prof. Jale İnan' a borçluyuz. '' dedi. 

turist-016.jpg

 Pandemi öncesi Side Antik Kentte Alman ve Avrupalı turistler kültür, tarih ve arkeolojik varlıklarını çıktığına dikkat çeken Levent Akgün, '' Romanyalı turistlerin yüzde 85'i ilk defa Antalya'ya geliyor. Romanyalı turistler hem deniz, kum ve güneş turizmini hemde tarihi kültürel ve arkeolojik varlıkları tanıma konseptine bağlı tatil yapmayı seviyor..'' ifadesinde bulundu.   

turist-020.jpg
turist-021.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA