04 Ekim 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C
  • Antalya25°C

KUDAHİTHİ ADASI'NDA BİR GECE 100.000 DOLARI AŞIYOR

Maldivler'de yenilenen Kudahithi Adası'nda bir gece konaklama 100.000 doları aşıyor

Kudahithi Adası'nda bir gece 100.000 doları aşıyor

04 Ekim 2024 Cuma 09:00

MALDİVLER - Maldivler'de yenilenen Kudahithi Adası'nda bir gece konaklama 100.000 doları aşıyor Misafirlerine özel olarak ayrılan adada konaklama için en yüksek fiyatı öneren anahtarı kapacak. Kristal mavisi suların üzerinde resiflerden yükselen villaları ile Maldivler günümüzde lüksle eşanlamlı hale geldi.

Geçen yıl Güney Asya'daki ada devletini ziyaret eden 1,8 milyon turistin çoğu zaten zengin kimselerdi. Ancak süper zenginler yakında daha da ayrıcalıklı bir seçeneğe sahip olacak: geceyi geçirmek için teklif verebilecekleri özel bir ada.

kudahithi-adasi.jpgHotels and Resorts Investment Maldives Group (HARIM Group) Başkanı ve BM Turizm özel danışmanı Mohamed Ali Janah bu konseptin yeni denendiğini belirtiyor.

Janah, geçtiğimiz hafta Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Günü etkinliğinin katılımcılarına, "Dünyanın en seçkin özel adasını turizme hazırlıyoruz," dedi.

Maldivler'in başkenti Male'deki uluslararası havaalanından 30 dakikalık bir tekne yolculuğu mesafesindeki Kudahithi Sands adasında kalmak isteyen konukların açık arttırmaya katılmaları gerekecek.

Konaklama maliyeti ne kadar olacak?

Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu'nun danışmanı olan ve Forbes tarafından Maldivler'in önde gelen inşaat patronu olarak nitelendirilen Janah, ada devletinde ve daha uzak bölgelerde çok sayıda tatil köyü inşa etti.

14.000 metrekarelik Kudahithi Adası'nın ise yeni bir fırsat sunduğunu düşünüyor. İnşaat planlamasında şu anda altı villa ve bir yat var, bu da burayı özel toplantılar veya gözlerden uzak bir aile ortamı için imrenilecek bir yer haline getiriyor.

Janah, açık artırma konseptinin nasıl işleyebileceğine dair ayrıntıları belirlemek üzere dünya genelindeki emlakçılarla görüşmeleri sürdürüyor.

Plana göre, yılda sınırlı sayıda gece piyasaya sürülecek ve insanlar rezervasyonda bulunabilmek için açık arttırma usulüyle teklif verebilecek.

Janah bunun fiyatları rekor seviyelere taşıyacağına inanıyor.

Euronews Travel'a konuşan Janah, "Maldivler'de özel bir ada için geceliği 120.000 dolara (4 milyon Türk Lirası) müşteri bulan adalar var, bu yüzden 100.000 dolar (3,4 milyon Türk Lirası) gibi bir fiyatı geçebileceğimize inanıyorum," dedi.

Kudahithi Adası'nın 2025 yılında açılması planlanıyor. Rezervasyon tarihleri ise yakında duyurulacak.

Neden 'özel ada' deniyor?

Kudahithi Sands Adası'nın bir başka benzersiz satış noktası, uluslararası bir markaya bağlı olmaması veya Maldivler'deki diğer otel mülkleriyle bir ilişiğinin bulunmaması.

"Tek ve izole bir özel ada olarak hizmet sunacak. Başka bir deyişle, sizden başka kimseyi görmeyeceksiniz," diye açıklıyor Janah.

"Herhangi bir paparazzi olmayacak ya da hakkınızda herhangi bir haber çıkmayacak. Yani gerçekten üst düzey, özel bir dünya gibi."

Janah varlıklı gezginlerin kendi hizmetlilerini ve adanın restoranında yemek pişirecek personellerini getirebileceklerini belirtiyor.

Kudahithi önceki haliyle de zaten ünlülerin ilgisini çekmeyi başarmıştı. Aktör Sophie Turner ve o zamanki erkek arkadaşı müzisyen Joe Jonas'ın 2018 yılında adayı kiraladığı ve bir gece için 45.000 dolar (1,53 milyon Türk Lirası) ödeme yaptıkları biliniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA