19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

KRUVAZİYER GEMİLERİNİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ ÜÇ LİMAN

Türkiye’de yolcu gemilerinin yıl boyunca en çok ziyaret ettikleri ilk üç liman sırasıyla İstanbul, İzmir ve Kuşadası limanlarıdır.

Kruvaziyer gemilerinin en çok tercih ettiği üç liman

09 Aralık 2023 Cumartesi 13:07

İSTANBUL - Türkiye’de kruvaziyer gemilerinin en çok uğradığı 3 liman belli oldu. Zengin turistleri taşıyan kruveziyer gemilerin rotasında Türkiye’deki limanlar var. Türkiye’de kruvaziyer gemilerin en çok uğradığı liman hangileri? Turist gemileri en çok nereye uğruyor?

Türkiye kruvaziyer turizminde dünyanın en önemli ülkeleri arasında yer alır. Her yıl dünyanın farklı noktalarında demir alan yüzlerce yolcu gemisinin rotasında Türkiye’de bulunan limanlar yer alıyor. Türkiye’de birçok kruvaziyer limanı bulunuyor.
Marmaris, Trabzon, Antalya, Bodrum, Dikili gibi birçok noktada kruvaziyer limanı bulunuyor. Türkiye’de yolcu gemilerinin yıl boyunca en çok ziyaret ettikleri ilk üç liman sırasıyla İstanbul, İzmir ve Kuşadası limanlarıdır.
kruvaziyer--003.jpg

İSTANBUL
Dünyanın en önemli şehirleri araasında yer alan İstanbul, tarihi ve doğal güzellikleri ile turistlerin beğenisini topluyor. Farklı ülkelerden kalkan turist gemileri, kadim şehir İstanbul’a demir atarak şehri tanıma fırsatı sunuyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul, megakent olarak farklı kültürlerinde günümüzde harmanlandığı ender şehirlerden biridir.

kruvaziyer--004.jpg

İZMIR
Ege Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise en büyük üçüncü kenti olan İzmir, kruvaziyer gemilerin demir attığı limanların başında İzmir geliyor. Tarihi, kültürü, doğal güzellikleri kruvaziyer gemilerini kendine çekmeyi başaran İzmir, dünyada ün yapmış bir kent. Kente yüzen dev otellerle gelen turistler, şehir turlarıyla kent yaşamına ve tarihi alanlarına tanık oluyor.

kruvaziyer--005.jpg

KUŞADASI
Aydın’ın en popüler ilçelerinden biri olan Kuşadası, kruvaziyer gemilerine en iyi şekilde hizmet vermeye elverişli bir limana sahip. Doğal ve tarihi güzelliklere sahip olan Kuşadası, Efes Antik Kent’te, Şirince, Meryem Ana Evi gibi birçok noktaya yakın olmasından dolayı çok tercih ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA