20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

KRALİÇE VİCTORİA 107 GECELİK DÜNYA YOLCULUĞUNA BAŞLIYOR

Kraliçe Victoria, 2024 Dünya Yolculuğu için Perşembe günü Southampton'dan yola çıktı.

Kraliçe Victoria 107 Gecelik Dünya Yolculuğuna Başlıyor

15 Ocak 2024 Pazartesi 21:00

SOUTHAMPTON - Kraliçe Victoria, 2024 Dünya Yolculuğu için Perşembe günü Southampton'dan yola çıktı.

Birleşik Krallık'taki ana limanından gidiş-dönüş sefer yapan gemi, şu anda 22 ülkede 33 varış noktasına ziyaretleri içeren 107 gecelik bir yolculuk sunuyor.

"Gerçek Bir Çevre Gezisi" olarak adlandırılan seyahat programı, dünyanın çevresini dolaşıyor ve Kuzey Amerika, Güney Pasifik, Karayipler, Afrika ve Hint Okyanusu dahil olmak üzere çeşitli bölgelere yelken açıyor.

Kraliçe Victoria, İngiltere'den ayrıldıktan sonra Atlantik'e doğru rotasını çiziyor ve Güney Karayipler'e devam etmeden önce Bermuda ve Florida'yı ziyaret ediyor.

kralice-victoria.jpgGemi daha sonra Orta Amerika, Meksika ve Kaliforniya'ya gitmek üzere Panama Kanalı'nı geçecek. Halen Pasifik Okyanusu'nda bulunan Kraliçe Victoria, Yeni Zelanda'ya gelmeden önce Hawaii, Batı Samoa ve Fiji'yi ziyaret edecek.

Seyahat programı aynı zamanda Kraliçe Victoria'nın bir gecelik konaklama için Hong Kong'a yanaştığı Uzak Doğu'ya varmadan önce Avustralya ve Güneydoğu Asya'daki uğrak limanlarını da içeriyor.

Dünya çapındaki macera, Birleşik Krallık'a dönüş yolunda Hint ve Atlantik okyanuslarına yelken açarak Sri Lanka, Mauritius, Güney Afrika, Namibya, Kanarya Adaları ve Madeira'daki noktaları ziyaret ediyor.

Cunard'a göre, güzergahın tamamı konukların 22 UNESCO Miras Alanını keşfetmesine olanak tanıyor ve ayrıca beş ek destinasyonda geceleme ziyaretlerini de içeriyor: San Francisco, Honolulu, Sidney, Singapur ve Cape Town.

Dünya turu yolculuğunu tamamlayan Kraliçe Victoria'nın 28 Nisan 2024'te Southampton'a dönmesi planlanıyor.

Queen Mary 2, geminin yanı sıra bu yıl Cunard için dünya turuna da çıkıyor. 11 Ocak'ta Southampton'dan yola çıkan gemi, Afrika, Güneydoğu Asya, Orta Doğu, Akdeniz ve daha fazlasını kapsayan 108 gecelik bir seyahat programı sunuyor.

Gezi, 34 UNESCO Miras Alanını ziyaret etme fırsatlarının yanı sıra Cape Town, Melbourne, Sidney ve Hong Kong'da geceleme fırsatlarıyla da öne çıkıyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA