04 Temmuz 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara23°C
  • Antalya26°C

KÖTÜ SEZON OTELLERİ VURDU, 283 OTEL İFLASIN EŞİĞİNDE

Kötü geçen sezon sonunda oteller borç ödemelerinde sıkıntıya düştü! 283 Otel İflasın Eşiğinde. Ekonomim'in haberine göre geçen yıl toplamında 36 olan konkordatoya giden otel sayısı bu yıl ilk 5 ayda 23’e ulaştı.

Kötü sezon otelleri vurdu, 283 otel iflasın eşiğinde

01 Temmuz 2024 Pazartesi 11:00

İSTANBUL - Turizmde ekonomik zorluklar artıyor. ALmanya'da faaliyet gösteren ve Türkiye'de 1 milyon turist getiren FTI grubunun iflasının ardından Türkiye'den de kötü haberler geliyor. Ekonomim'in haberine göre geçen yıl toplamında 36 olan konkordatoya giden otel sayısı bu yıl ilk 5 ayda 23’e ulaştı.

Turizm sektöründe, salgın döneminde zirve yapmasının ardından düşüş eğilimine giren konkordato taleplerinde bu yıl yaşanan hızlı artış dikkat çekiyor.

Beklenen sezon doluluklarının yakalanamaması ve fiyat indirimlerinin kârlılığı düşürmesi nedeniyle borç ödemelerinde sıkıntıya düşen oteller konkordatoya başvuruyor. Geçen yıl toplamında 36 olan konkordatoya başvuran otel sayısı, bu yılın ilk 5 ayında 23’e ulaştı.

Ülke genelinde vergi paketleri, sektörde FTI Grubu’nun iflasının neden olduğu sorunlar ve getirdiği maliyetler konuşulurken, otellerin konkordato başvuruları artıyor. Sektör temsilcileri, sezona göre beklenen dolulukların yakalanamaması nedeniyle fiyat indirimlerinin yıl sonu kârlılıklarında düşüşe yol açacağını ve bu durumun ödemelerde sıkıntı yaratacağını belirtiyor.

Borçlarını ödemekte zorlanan ve önümüzdeki dönemde de zorlanacak olan oteller, iflası önlemek için çareyi konkordato ilan etmekte buluyor.

Küresel salgın (pandemi) döneminde 2019 yılında konkordatoya başvuran otel sayısı 76 ile zirve yapmıştı. Daha sonraki yıllarda düşüşe geçen konkordato başvuruları, yeniden yükselişe geçti. Konkordatotakip.com sitesinin Basın İlan Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, 2023 yılı toplamında konkordatoya başvuran otel sayısı 36 iken, bu yılın ilk 5 ayında 23 otel konkordato talebinde bulundu.

Promoted content

TRADELG

Turkish Aielines'e yatırım yapın ve ikinci bir gelir elde edin

DAHA FAZLA ÖĞREN

Sonuç Alanlar Az

Konkordato başvuruları kabul edilen otellerden çok azı süreci tamamlayabiliyor. 2018 yılından bu yana toplamda 283 otel konkordato başvurusunda bulundu. Bunlardan geçici süre verilen 104 otelden yalnızca 25’i konkordato sürecini başarıyla tamamlayabildi. Bu dönemde konkordato başvuruları kabul edilip süre verilenlerden 11’i iflas etti.

Labranda Ephesus Konkordatoya Gitti

İzmir Efes/Pamucak’taki 5 yıldızlı Labranda Ephesus Princess oteli konkordato talebinde bulundu. Otelin sahibi Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş’ye üç ay geçici süre verildi.

MP de Konkordato İstemişti

İflas eden FTI Group’un otelcilik birimi olan Meeting Point Hotels’in (MP) konkordato talebi reddedildi. Türkiye, İspanya, Yunanistan ve diğer ülkelerde 50 otelin işletmecisi olan MP, iflas ettirilmesi yerine şirketin kurtulabileceği gerekçesiyle konkordato başvurusunda bulunmuştu.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA