20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya23°C

KORONA VİRUSÜ NEVRUZ ÖNCESİ İRAN TURİZMİNE ÖLÜM ÖPÜCÜĞÜ VERDİ

İran'da ortaya çıkan korona virüsü salgını, Nevruz’Da Pers Yeni Yılı için seyahat edeceklere tokat gibi çarptı

Korona virusü Nevruz öncesi İran turizmine ölüm öpücüğü verdi

01 Mart 2020 Pazar 13:00

WANA / İRAN – İran turizm sektörü korona virus nedeniyle çöktü. Coronavirus salgınının Nevruz öncesinde İran'ın turizmine ölüm öpücüğü getirdiği belirtildi. Salgının doruğa çıkması ile 21 Mart günü İran'ın turizm sektörü için en kalabalık ve patlama dönemi olan Nevruz turizmi suya düştü.

korona-virusu-iran.pngİRANFOBİ SONRASI KORONA VİRÜSÜ
Eski İran uygarlığına ev sahipliği yapan ve 24 UNESCO Dünya Mirası listesine sahip olan İran, dünyanın dört bir yanından turist çekmeyi hiç bırakmadı. Son yıllarda ise ülkenin turizm sektörünün büyük oranda yaşadığı gerginlikler batı ile ABD'nin konomik yaptırımları ve batının siyasi baskıları sonucu, medya öncülüğünde yaratılan İranofobi turizmin azalmasına yol açtı. Gelişemeyen turizm sektörü yine de ayakta durmayı başardı.

NEVRUZ SUYA DÜŞTÜ
İran Ancak çok korkulan kabus, 19 Şubat'ta İranlı yetkililerin korona virus salgını nedeniyle ilk ölümleri açıkladığı zaman gerçekleşmeye başladı. Ülkede gelişen koronavirüs salgını tüm zamanların en kötüsü olarak ortaya çıktı
Salgının doruğa çıkması ile 21 Mart günü İran'ın turizm sektörü için en kalabalık ve patlama dönemi olan Nevruz suya düştü. İran takvimine göre İran'ın turizm sektörü için en kalabalık ve patlama dönemi olan Nevruz, İran Yeni Yıl’ında iki haftalık tatil yapılıyor. Nevruz’da tüm ülke, ayrıntılı ritüeller, aile toplantıları ve seyahatlerle dolu şenlikli bir hal alıyor.

 

ÖLÜM ORANI ARTTI
27 Şubat itibariyle, koronavirüs ölümlerinin ilk açıklanmasından iki hafta sonra, virüsün yayılması hiçbir azalma belirtisi göstermedi. İran Sağlık Bakanlığı , ülkenin 31 ilinin en az 22'sinde 245 kişinin enfekte olduğunu doğrulayarak ölüm oranını 26'ya getirdi. Bu, İran turizm sektörü için iyi bir haber değildi.

Güney Şiraz kentinde tanınmış antik Persepolis bölgesine yakın bir tur operatörü olan Ehsan “Son birkaç gündür hiçbir rezervasyon gelmedi. Nepimiz evimize döndük. talebimiz yoktu ve bu bizi hepimizi eve gönderdi. Bu ay hep eskider yüksek sezon olurdu. Geceleri fazladan saatlerce çalışıyorduk, ama şimdi, mevcut koşullar devam ederse çöküşe yaklaşacağız ”dedi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA