20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

KORKUTELİ ŞİŞ VAZGEÇİLMEZ LEZZET OLDU

Korkuteli bu coğrafyayı işaretli ürünleri arasına Korkuteli Şiş'i ile Çomaklı Mahallesi'ne özgü çam ağacından yapılma  Fıglalı bardaklarını da eklemeyi hedefliyor.

Korkuteli Şiş vazgeçilmez lezzet oldu

23 Temmuz 2021 Cuma 10:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Korkuteli /Antalya -
Antalya'nın Korkuteli ilçesinin  yöreye özgü aroması ve tadı ile coğrafi işaretli Karyağdı Armudu bulunmakta. Korkuteli bu coğrafyayı işaretli ürünleri arasına Korkuteli Şiş'i ile Çomaklı Mahallesi'ne özgü çam ağacından yapılma  Fıglalı bardaklarını da eklemeyi hedefliyor.
korkuteli-sis.jpgEski ismi İstanaz olan ilçenin ismi Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim'in ağabeyi  Şehzade Korkut'a sahip çıkması nedeni ile Cumhuriyet döneminde ismi Korkuteli verilir.Rakımı denizden 1000 metre olan ilçe  Antalya'nın yaylası olarak biliniyor. Yazın Antalya sıcağı ve nemli havası ndan rahatsız olan yüksek tansiyon,kalp ve diyabet hastaları Korkuteli'ne göçüyor. Antalya'ya 45 kilometre uzaklıkta olan ilçeye turizm kentinde esnaflık yapanlar ise serin serin uyumak için günübirlik gidip geliyor.
korkuteli-sis-002.jpgKorkuteli olan CHP Antalya Milletvekili  Av. Cavit Arı, Antalya'nın yaylası olan Korkuteli'nin yayla turizmi konseptinde en ayrıcalıklı ilçeler arasında yer aldığını söyledi. Karyağdı Armudu'nun Korkuteli'nin tescilli coğrafi işaretli ürünü olduğu nu belirten milletvekili Cavit Arı, buna yõreye özgü tadı ve lezzeti ile Korkuteli Şiş'i ile çam ağacı ndan yapılma Fıglalı bardaklarını da coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alması için çalışma yaptıklarını söyledi. Cavit Arı,; Korkuteli'den İzmir'e Aydın'a, Mugla'ya, Muğla Fethiye ile Denizli'ye Korkuteli'nden geçerken Korkuteli Şiş'ini yemeden gitmez. Bu damak lezzeti ni tadan vazgeçmiyor." dedi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA