23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

KORELİ GENÇLER, KORE GAZİLERİYLE

Duygulu anların yaşandığı, gazilerin gözyaşlarına hâkim olamadığı buluşmada heyetin tercümanı duygulanınca tercümeler yarım kaldı.

Koreli gençler, Kore gazileriyle

02 Ocak 2008 Çarşamba 11:20

KONYA -Güney Koreli gençlerle Kore Gazileri Konya'da buluştu. Duygulu anların yaşandığı, gazilerin gözyaşlarına hâkim olamadığı buluşmada heyetin tercümanı duygulanınca tercümeler yarım kaldı.

Kore Hükümetinin Türkiye ile kurduğu dostluğun 50. yılında düzenlediği etkinlikler kapsamında Türkiye'ye getirilen Koreli gençler, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu olarak Konya'da bulunuyor. Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK)'te çeşitli branşlarda düzenlenen kurslara katılan ve şehrin tarihi mekânlarını gezme fırsatı bulan gençlere 2008 yılının ilk gününde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi.

 



Kore Gazileri ve Koreli gençleri aynı yemekte buluşturan Başkan Akyürek, Türk milletinin Kore'ye giderek özgürlüklerini kazanmada katkı sağladığını, o günden bu yana başlayan dostluğun her geçen gün daha da güçlendiğini ifade etti. Kore'de 2007 Mevlâna Yılı kapsamında "Konya ve Mevlâna Günleri" programları organize ettiklerini ifade eden Başkan Akyürek, son bir ay içerisinde Kore'den Konya'ya gelen 3. Gençlik kafilesini ağırladıklarını ve bundan dolayı mutlu olduklarını bildirdi. Yapılan etkinliklerle Konya'nın bir dünya kenti haline geldiğini kaydeden Başkan Akyürek; 2008 yılı içerisinde gaziler için bir binanın yapılıp tamamlanarak hizmete sunulacağını müjdeledi.

 



Konya Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Yaşar Öner de, böyle anlamlı bir organizasyonla Koreli gençlerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti. Öner, "Savaş vesilesiyle de olsa Kore halkıyla dostluk kurmaktan dolayı mutluyuz. Kore'de döktüğümüz kanlar size helal olsun."dedi.

 

Kore Gençlik Kafilesi Başkanı Cha Kwang-sun ise "Bu buluşmayla çok duygulandık. Konya'ya geldik ve başkanımızla buluştuk. Bizim için savaşan askerleriniz, dedelerimiz, babalarımızla buluştuk. Çok minnettarız. Sizleri çok sağlıklı görmekten dolayı mutlu olduk. Savaşta çok zorlandığımız bir dönemde sizler bizlere yardımcı oldunuz. Özgürlüğümüze çok büyük katkı sağladınız. Bugün Türkiye'ye gelerek Türk insanını kültürünü öğreniyorsak bu sizlerin sayesinde olmuştur. 2002 Dünya Kupası maçlarında sadece yaşlılarımız değil; tüm gençlerimiz sanki birer Türkmüş gibi Türk bayraklarını salladılar. Bu; iki millet arasında oluşan dostluğun seviyesini gösteriyor. Gazileri görünce çok duygulandım. Çünkü benim babam da sizinle birlikte aynı savaşta yer aldı ve şehit oldu. Sizlere çok teşekkür ediyorum ve size baba demek istiyorum. Bizi ağırlayan Konya Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Kültür Merkezi'ne teşekkür ediyorum."diye konuştu.

 

Heyetin tercümanı Kore Maritime Üniversitesi öğrencisi İsmail Başkır, tercümeleri yaparken zaman zaman duygulanınca tercümeler yarım kaldı. Koreli gençler programın sonunda Kore Savaşı döneminde en çok söylenen ve o dönemin sembol şarkılarından Arira isimli şarkıyı birlikte seslendirdiler. Kore gazilerinin de gözyaşlarına hâkim olamadığı buluşmada gençler gazilerle sohbet ederek bol bol fotoğraf çektirdiler.

SON DAKİKA