17 Eylül 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara27°C
  • Antalya26°C

KOREAN AİR, TÜRBÜLANS YÜZÜNDEN ERİŞTE İKRAMINI KALDIRIYOR. 

Korean Air, 15 Ağustos'tan itibaren uzun mesafeli uçuşlarda ekonomi sınıfında seyahat eden yolculara ramyeonlu hazır erişte servisi yapmayacağını duyurdu

Korean Air, türbülans yüzünden erişte ikramını kaldırıyor. 

10 Eylül 2024 Salı 16:00

SEUL - Birinin valizinin üst bölmeden düşmesinin nedeni genellikle uçak türbülansıdır. Ancak şimdi, bir havayolunun popüler bir yemeği uçak içi ikramlarından kaldırmasına sebep olduğu iddia ediliyor.
Korean Air, 15 Ağustos'tan itibaren uzun mesafeli uçuşlarda ekonomi sınıfında seyahat eden yolculara ramyeonlu hazır erişte servisi yapmayacağını duyurdu .
Havayolu şirketi bir basın açıklamasında, "Ramyeon servisinde, sıcak su nedeniyle yanık kazaları sıklıkla meydana geliyor" dedi. "Ekonomi sınıfında, uçuş görevlileri aynı anda sıcak suyla dolu birkaç bardak erişteyi taşımak zorunda kalıyor ve yolcular birbirine sıkışmış durumda, bu nedenle yanık riski yüksek."

ramen-hazir-eriste,.jpgHavayolu, uzun mesafeli rotalarda uçak içi atıştırmalık servisindeki değişikliğin "artan türbülans eğilimine yanıt olarak" olduğunu açıkladı. Havayoluna göre, 2024'te türbülans olaylarının sayısı 2019'a kıyasla iki kattan fazla arttı.

İlgili makaleYetkililer çorba suyunun Güney Kore'nin en yüksek dağına zarar verdiği konusunda uyarıyor

Korean Air, bu adımın "yanık kazalarını önlemeyi amaçlayan proaktif bir önlemin parçası" olduğunu söyledi.

"Yolcu memnuniyetini artırmak ve atıştırmalık seçeneklerini çeşitlendirmek için uzun mesafeli uçuşlarda self servis atıştırmalık bar da mevcuttur. Yolcu güvenliğini sağlamaya kararlıyız ve her rotada müşteri tercihlerine göre atıştırmalıklar seçeceğiz," diye eklendi duyuruda.

Bu atıştırmalıkların arasında sandviçler, mısır köpekleri, pizza ve sosisli sandviçler yer alıyor.

Ancak prestij ve birinci sınıf kabinlerindeki yolcular yine de uçakta ramyeon alabilecek.

2024 yılı için dünyanın en iyi 11. havayolu şirketi seçilen Korean Air , uzmanların iklim değişikliği nedeniyle arttığını söylediği türbülansın uzun vadeli risklerini düşünen birçok havacılık şirketinden biri.

İngiltere'deki Reading Üniversitesi'nde atmosfer bilimi profesörü olan Paul Williams, CNN Travel'a yaptığı açıklamada, 2022 yılında sektör modellerinin önümüzdeki yıllarda türbülansın iki veya üç katına çıkacağını öngördüğünü söyledi.

"Genellikle, bir transatlantik uçuşta 10 dakikalık türbülans bekleyebilirsiniz. Birkaç on yıl içinde bunun 20 dakikaya veya yarım saate çıkabileceğini düşünüyorum" dedi.

Bazı durumlarda pilotlar, uçuş görevlilerine türbülanslı dönemlerde sıcak yiyecek veya içecek servisi yapmayı bırakmalarını söylerler.

Bu yılın mayıs ayında Londra'dan Singapur'a giden bir uçakta yaşanan şiddetli türbülans o kadar kötüydü ki bir yolcu hayatını kaybetti , 71 yolcu da yaralandı.

Şiddetli türbülans sırasında yere düşen eşyalar arasında yemek tepsileri, yiyecek kapları, plastik şişeler, çay ve kahve makineleri de yer aldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA