31 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C
  • Antalya17°C

KORE TURİZMİNE İSTANBUL'DAN FİLM VE DİZİLERLE DESTEK

Güney Kore, İstanbul merkezli organizasyonu ile Türkiye ve bölgesinden daha çok turist çekmeyi amaçlıyor. Bu tanıtımı son yıllarda film ve dizilerle destekliyor.

Kore turizmine İstanbul'dan film ve dizilerle destek

11 Aralık 2021 Cumartesi 15:00

İSTANBUL- Güney Kore, İstanbul merkezli organizasyonu ile Türkiye ve bölgesinden daha çok turist çekmeyi amaçlıyor. Bu tanıtımı son yıllarda film ve dizilerle destekliyorDuygu Erdoğan - Dünya sineması ve dizi sektöründe ön plana çıkmaya devam eden Güney Kore, turizmde de yeni bir atak dönemini başlattı. Pandemi öncesi dönemde yıllık ağırladığı ziyaretçi sayısı 18 milyon aşan Kore, gönül bağı olan Türkiye ile karşılıklı turizm hareketini de artırmaya kararlı.
Dünyanın en çok ziyaret edilen bölgelerinden olan başkent Seul, genellikle yine benzer bölgelerden turist çekiyor. Oysa Kore, Avrupa bölgesinden de yoğun turist çekmek istiyor. Bu kapsamda Türkiye ve bölgesi için çalışmak üzere Kore Turizm Organizasyonu (KTO) hizmet veriyor.
guney-kore,.pngKore Cumhuriyeti bünyesinde hizmet veren kuruluş, konsolosluğa bağlı olarak faaliyet gösteriyor. KTO İstanbul Ofisi, bulunduğu bölgede başta Türkiye olmak üzere, aralarında Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve İsrail gibi ülkelerin de yer aldığı toplam 20 ülkenin idari merkezi konumunda. 

soyoung-park,-kore.jpgİstanbul ofisinin başında Soyoung Park, “Türkiye ve Kore arasındaki köklü diplomatik ve kültürel bağlar bizler için önemli bir motivasyon kaynağı ve iki ülke arasındaki bu bağ, bölge ofisinin İstanbul’da faaliyet gösteriyor olmasının da en önemli nedeni” diyor.

Sinema etkeni 

Güney Kore'ye Türkiye'den giden turist sayısı her geçen gün artış gösteriyor. 2015 yılında Güney Kore'yi ziyaret eden Türk turist sayısı 23 bin 440 iken, 2019 yılında 30 bine yükseldi. Pandemi nedeniyle karşılıklı turizmde ciddi azalma olsa da KTO, 2022 hedefini 60 bin olarak açıklıyor. Türkiye'ye seyahat eden Koreli turist sayısı ise, 2017 yılında 120 bin 622, 2018 yılında 159 bin 354 ve 2019 yılında ise 212 bin 970’e yükseldi.

guney-kore,-001.pngTürk dizilerinin dünyada yayılmasıyla tanıtım faaliyetlerine ek bir katkı ortaya çıkmıştı. Aynı durum Güney Kore’nin turizminde de kendini gösteriyor. Soyoung Park, “Turistik seyahatlerde tabii ki ziyaretçiler için gittikleri ülkenin tarihi, doğal ve ilgi çeken yerlerini görmek programlarının ilk sıralarında yer alır. Ancak görüyoruz ki insanlar artık farklı ülkelerin kültürü ve buralardaki yaşamlarla ilgili olarak dizi ve sinema filmlerinden de oldukça etkileniyorlar. Gelişmekte olan dizi, film ve müzikleri içeren Kore Dalgası (Hallyu), yabancı turistleri Kore'ye çekmek ve Kore yaşamı ile kültürünün tanıtımına katkıda bulunmak tarafındaki önemli faktörler arasında yer alıyor. Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı; Popüler Kültür Endüstrisi Bölümü olarak adlandırılan Kore pop müziği, moda, eğlence, çizgi romanlar, çizgi filmler ve diğer önemli kültür bileşenlerine odaklanan bir bölüme sahip. Türkiye’de gençler özellikle Kore dramalarına ilgi gösteriyor; Türkçe uyarlaması yapılan birçok Kore dizisi de bulunuyor” değerlendirmesini yapıyor.

Vizesiz seyahat

Kore’nin Türkiye’den gelen turistleri vizesiz seyahat imkanıyla ağırladığını kaydeden Park, pandemi nedeniyle uygulamaların mevcutta farklılaştığını anlatıyor. Park, “Kore, antik tarihi ve tapınakları, harika doğası, güzel plajları ve gelişmiş şehir yaşamı ile oldukça ilgi çekici bir ülke. Ülkenin 2. büyük şehri olan Busan hem deniz turizmi açısından önemli bir destinasyonken örneğin Türk turistler için Kore Savaşı sonrasında inşa edilen Türk Şehitliği’nin burada olması ile de önemli bir şehir. Kore mutfağı da seyahat tercihlerine etki ediyor. Ayrıca, seyahat severlerin Kore'yi ziyaret etmelerinin bir diğer önemli nedeni de özellikle K-Beauty olarak tanımlanan Kore güzellik ürünleri” diyor.

Açıklanan Güney Kore Turizm İnovasyon Stratejisi’ne göre ülkenin; vize kolaylıkları sunarak uluslararası turist sayısı ve elde edilen gelir artışında devamlılığı sağlamak, gelecekteki turizm trendlerine yönelik sektördeki KOBİ’ler arasında rekabeti güçlendirmek, turist dağılımını daha az ziyaret edilen bölgeler yönünde geliştirmek, turizm ürünleri ve hizmetlerinin kalitesi ve çekiciliğini artırmak hedefleri bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA