19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

KÖPRÜLÜ KANYON'DA RAFTİNG SEZONU NEVRUZ'DA İRANLILAR İLE AÇILACAK

Köprülü Kanyon da 41 bin su sporu işletmecisi 2023 turizm sezonu kano ve rafting sezonunu 21 Mart'ta İran'a 2 hafta kutlanan ve tatil olan Nevruz Bayramı tatili ile açacaklar.

Köprülü Kanyon'da rafting sezonu Nevruz'da İranlılar ile açılacak

13 Mart 2023 Pazartesi 18:30

Abdurrahman Büyükkeskin
Beşkonak-Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesi Beşkonak Köprülü Kanyon da 41 bin su sporu işletmecisi 2023 turizm sezonu kano ve rafting sezonunu 21 Mart'ta İran'a 2 hafta kutlanan ve tatil olan Nevruz Bayramı tatili ile açacaklar.  2 haftalık Nevruz Bayramı tatiline gelen Acem turistler Türkiye'de en fazla tatil yaptığı yerler arasında sınır kapısı çok yakın olan Van birinci sırada yer alıyor

koprulu-kanyon-022.jpgkoprulu-kanyon-023.jpgMedeniyetlerin buluştuğu İstanbul ikinci sırada üçüncü sırada ise her yıl 16 milyon yabancı turisti ağırlayan Türkiye turizminin başkenti Antalya yer alıyor. Nevruz Bayramı tatili için Antalya'ya gelen İranlı turistlerin birinci tercihi şehir merkezini dolaşma tarihi kale içinde Anadolu Selçuklu dönemi eserlerini görme ve şehir merkezinde Alışveriş Merkezleri(AVM)'den alışveriş yapmak . Nevruz'da Antalya'ya başkent Tahran, Tebriz, Erdebil,Zencan ve Urmiye şehirlerinde yoğun şekilde yaşayan Azeri İranlar ile İsfahan, Şiraz, Yezd ve Kaşan illerinden geliyor. Nevruz Bayramında Antalya'ya gelen yaklaşık 65-70 bin turistin 25-30 bini Beşkonak Köprülü Kanyon Da 17 kilometrelik   doğal su parkurunda rafting ve kano sporu yapıyor. İlk defa rafting yapan kadın ve erkekler  rafting yaparken altlarında bindikleri botu kürek ile iterken dalgalarla boğuşma da korkularını yenmek için toplu halde bağıra bağıra Farsça şarkılar söylüyor.      

koprulu-kanyon-024.jpgkoprulu-kanyon-025.jpg

PANDEMİDE RAFTİNG VE KANO SU SPORU YAPIMINDA İRANLI TURİST KAYBI YÜZDE 100 OLDU

        Manavgat Karabük Su sporları Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, bu yıl sezonu 21 Mart'ta İranlı turistlerin iki hafta tatili olan Nevruz Bayramı'da açacaklarını söyledi. Raftinci  Refik Armağan, ''Bu yıl sezonu her yıl olduğu gibi Nevruz Bayramı tatilinde açacağız. Pandemi döneminde İranlı turist kaybımız yüzde 100 oranında oldu. Geçen yıl pandemi kısıtlamaları kalkınca yaklaşık 21 bin İranlı turist rafting yaptı. Buna Avrupa ülkelerindede yaşayan İranlı turistlerde dahil. Nevruz Bayramında bu sene sadece İran'dan gelen ve rafting yapan Acem turistin 30 bin olmasını tahmin ediyoruz.'' diye konuştu. 
koprulu-kanyon-026.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA