19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

KÖPRÜLÜ KANYON'DA 600 BİN TURİST RAFTİNG YAPTI

Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon Da doğa sporları ve kano ile rafting su sporu işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Manavgat'ta yağmurların yağmaya başlamasıyla rafting su sporları ile doğa sporları sezonu sona erdi.

Köprülü Kanyon'da 600 bin turist rafting yaptı

18 Kasım 2022 Cuma 15:00

ABDURRAHMAN  BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA -
Antalya'da bu sezon Alman ve Avrupalı turist canlılığı , turizminin ayrıcalıklı yerlerinde biri olan Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon Da doğa sporları ve kano ile rafting su sporu işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Manavgat'ta yağmurların yağmaya başlamasıyla rafting su sporları ile doğa sporları sezonu sona erdi.

koprulu-kanyon-020.jpgRAFTİNGCİLER VE DOĞA SPORLARI TURLARINDA ENDİŞE OLUŞTURDU
Sezon başında Rusya Lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'ya saldırması ve başkent  Kiev'i bombalaması sonrası Antalya'da oluşan Rus ve Ukraynalı turist gelmemesi tedirginliği, Alman ve Avrupalı turistlerin gelmesiyle yerini iyimserliğe bıraktı.Bu sezon Antalya'ya havayolu ile gelen turist sayısı 13 milyon 300'e ulaştı. Su zengini olan bünyesinde Naras, Oymapınar ve Manavgat barajlarını barındıran turizm şehri Manavgat'ta savaş nedeniyle Rus ve Ukraynalı turist boşluğunu İngiliz, Belçika, Polonya , Romanya, İskandinav ve Alman turistler kapattı. Beşkonak Köprülü Kanyon'da her yıl raftingciler sezonu Nevruz Bayramı tatili için gelen İranlı turistlerle açıyor.   

koprulu-kanyon-021.jpgBeşkonak Karabük Su Sporları Kooperatifi Başkanı Refik Armağan ,'' Bu sezon Rus ve Ukraynalı turist açığını Polonyalı, Baltık ülkeleri ,Alman , Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, Arap ülke vatandaşları telafi ettik. Pandemi döneminde çok zor günler geçirdi Beşkonaktaki 41 rafting su sporu işletmecisi. İyi bir sezon geçirdik Raftingde yerli turist canlılığı da çok iyiydi. Sezonun gözde turistleri Almanlar oldu. Bu sezon 600 bin yerli ve yabancı turist Köprülü Kanyonda rafting  yaptık. İyi bir sezon geçirdik Bölgemizde 41 su sporu işletmecisi var. Bölgede Rafting ve kano su sporu işletmelerinde istihdam edilen 2 bin 500 turizm emekçisi istihdam ediliyor. Yıllık ülke ve bölge ekonomisine  .yıllık 17 milyon Euro döviz girdisi sağlanıyor. '' diye konuştu. 

JEEP SAFARİ VE ATV QUAT TURLARINA BU SEZON TURİSTLERİN   İLGİSİ ÇOK İYİYDİ

 Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, bu sezon alternatif turizm etkinlikleri doğa turları, kanyon turları , jeep safari, ATV guat turlarına Alman ve Avrupalı turistlerin geçmiş yıllara göre yüzde 40 oranında artış olduğunu söyledi. Levent AKGÜN, '' Başta Manavgat olmak üzere sezon iyi geçti. jeep safari ve ATV guat turlarına İngiliz ve Alman turistler yoğun ilgi gösterdi. Doğa turlarına Oymapınar ve Beşkonak Köprülü Kanyon yoğun ilgi gördü. Turlar turcuların yüzünü güldürdü. Doğa sporları turlarına ilgi en fazla Alman ve Avrupalı turistlerden geldi. Geçmiş yıllarda doğa sporları ve rafting turlarına en fazla Ruslar ilgi gösterirdi'' ifadesinde bulundu.      

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA