19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

KONAYALTI'NDA ÜÇ MAHALLEDE RUSLARA KONUT SATIŞI YASAKLANDI

Başkan Muhittin Böcek,"Konyaaltında üç mahallede yerleşik yabancı yaşama sayısını geçtiği için Göksu, Acısu ve Liman bölgesinde yabancılara gayrimenkul ve konut satışı yasaklandı."dedi.

Konayaltı'nda üç mahallede Ruslara konut satışı yasaklandı

14 Nisan 2023 Cuma 13:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat Antalya -
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye turizminin kalbi Antalya'da yaklaşık 200 bin  Rusça konuşan  milletin yerleşik yaşadığını söyledi. Başkan Muhittin Böcek,Konyaaltı Belediyesi Başkanlığını bıraktığında Konyaaltı'nda 30 bin Rus'un yerleşik yaşadığını kaydetti.
Rusya Federasyonunda yapılan emlak fuarında Rusların Türkiye ve Antalya'dan uzaklaştığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Başkan Muhittin Böcek," Antalya Da en fazla yerleşik Rus'un yaşadığı yerin Konyaaltı. Benim Konyaaltı Belediyesi Başkanlığını bıraktığında Konyaaltı'nda 30 bin yerleşik Rus'un yaşıyordu. Bu rakamın 40 bini  geçti. Konyaaltında üç mahallede yerleşik yabancı yaşama sayısını geçtiği için Göksu, Acısu ve Liman bölgesinde yabancılara gayrimenkul ve konut satışı yasaklandı."dedi.

konyaalti--008.jpgkonyaalti--009.jpgBaşkan Muhittin Böcek,Antalya'da en büyük sorunlardan birinin de yabancılara gayrimenkul satımı ve vatandaşlık verilmesinin 1 milyon Dolardan 400 bin dolara düşmesinin başta Ruslar olmak üzere gayrimenkul alımını kolaylaştırması sonrası Rusların Antalya merkez ilçeleri Konyaaltı Muratpaşa,Alanya, Manavgat,Side'den gayrimenkul ve yerleşimde ilgiyi artırdığını ileri sürdü.

 konyaalti--010.jpg Böcek,şunları kaydetti ;" Antalya'nın Kaş ilçesine tayini çıkan bir polis memurunun. aldığı maaş 15 bin lira olduğunu düşünürsek, Kaş'ta evin kirası Kaş 'ta 15 bin lira. Böyle bir durumda memur ister istemez tayinini başka illere çıkarmak zorunda kalıyor Antalya'ya tayini çıktığında buraya geliyor aldığı maaş 15 bin lira. Zaten evin kirası da 15 bin lira. Bu bizim sosyal dengemizi bozuyor.'dedi

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA