20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

KONAKLAMA OLMADAN GÜNÜ BİRLİK TUR YASAK, AMA YAPILIYOR

Hükümetin turizm sektörünün sıkıntısına çözüm üretmemesi sürerken, muhalefet partileri turizmde giderek daha kötü hale elen sorunları meclise taşıdı.

Konaklama olmadan günü birlik tur yasak, ama yapılıyor

29 Ocak 2021 Cuma 12:00

ANKARA- Pandemi döneminde ekonomik zorluklarla mücadele eden seyahat acenteleri “Konaklama olmadan günü birlik tur yasak, ama yapılıyor” diyerek kurallara uyanların mağdur edildiğini, uymayanların ise yakalanırlarla yasakları ceza ile deldiklerini bildirdiler. Pandemide yapılan turlar Uludağ Kayak Merkezi'nde maskesiz ve sosyal mesafesiz yapılan eğlencenin gündeme taşınmasıyla tepkiler çekti. Bursa Valiliği Uludağ'a günübirlik girişi yasakladı ve ceza yağdırdı.

uludag-001.png
uludag-016.jpgİyi 
Bölgelerdeki kuralların işletilmesinin Valiliklere bırakıldığı ve herbirinin uygulama konusunda farklı kararlar verdiğini belirten turizmciler “Ne yapacağımızı şaşırdık. Hem iş yapamıyoruz, hem de valiliklerin farklı kararları ile uğraşmak zorunda kalıyoruz” dediler.

bakanlk-genelgesis.jpgBAKANLIK GENELGESİ İÇİN TIKLAYIN

Türk turizminin sivil toplum kuruluşları TÜROB, TUREB, TÜRSAB, TÜROFED alınan önlemlerin yetersizliği ve yetkililerin uygulamalarının kargaşa yarattığını belirterek soruna çözüm beklediklerini bildirdiler.
Örnek olarak Kayseri Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden gelen yazı seyahat acenteleri el şöyle paylaşıldı:
uludag.png

Hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına rağmen bazı seyahat acentalarının Erciyes Kayak Merkezine günübirlik tur düzenledikleri tespit edilmiştir. Bilindiği üzere pandemi sürecinde kayak merkezlerinden sadece konaklama yapan yerli ve yabancı misafirler faydalanabilmektedir. Bunun dışında günübirlik olarak gelenlerin hafta sonu kayak merkezlerinden faydalanması mümkün değildir.

Konu hakkında T.C. Kayseri Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve T.C. İller İdaresi Genel Müdürlüğü yazıları sunulmuştur.

uludag-018.jpg

uludag-017.jpgTÜRSAB’tan ise şu duyuru yapıldı

Sayın Birlik Üyemiz,

Davraz Turları hakkında; Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yapılan sözlü görüşmeye istinaden uygulama aşağıda belirtilmiştir. Talep edilmesine rağmen yazılı bilgi gelmemiştir.

CUMARTESİ - PAZAR, KISITLAMA GÜN VE SAATLERİNDE:

1 - Davraz Kayak merkezinde konaklayanlar ve konaklama rezervasyonları olanların, özel araçları ve TÜRSAB levhalı araçlar ile Davraz'a çıkmalarına izin verilecektir.

2 - Isparta merkezinde konaklayanlar ve konaklama rezervasyonları olanların, TÜRSAB levhalı araçlar ile Davraz'a çıkmalarına izin verilecektir.

3 - Isparta merkezinde konaklayanlar ve konaklama rezervasyonları olanların özel araçlar ile Davraz'a çıkmalarına izin verilmeyecektir.

4 - Davraz ve Isparta merkezde konaklayanlar hareket etmeden önce konakladıkları otelden bir belgeyi yanlarında bulundurmaları tavsiye edilmektedir.

5 - Günlük tur amaçlı Özel veya TÜRSAB araçlarına izin verilmeyecektir.

AYRICA: Kısıtlama gün ve saatlerinde SAKLIKENT, TAHTALI TELEFERİK ve SALDA KAYAK MERKEZİ günlük turları yasaktır.

Hafta sonu kısıtlamalarında yapacağınız satış ve operasyon için dikkat etmenizi bildiririz.

Bu yazımız ayrıca resmi bir yazı olmayıp sadece bilgi paylaşım amaçlıdır. Her türlü sorumluluk ve kararlar ilgili Valiliklere aittir.

Saygılarımızla,

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA