20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

KOMŞU GAZZE'DEKİ DURUMA RAĞMEN MISIR 15 MİLYON TURİST ALACAK

Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanı Ahmed Issa: Komşu Gazze'deki duruma rağmen Mısır 15 milyon turist alacak

Komşu Gazze'deki duruma rağmen Mısır 15 milyon turist alacak

08 Kasım 2023 Çarşamba 12:28

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA / İNGİLTERE-
  Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanı Ahmed Issa, WTM Londra Turizm Fuarı'nda yaptığı basın toplantısında komşusu Gazze'deki duruma rağmen Mısır 15 milyon turist alacağını söyledi. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanı Ahmed Issa,, uzun zamandır beklenen Büyük Mısır Müzesi'nin en geç önümüzdeki Mayıs ayında tamamen açılacağının sözünü verdi, ancak ülke tesisleri geliştirdikçe genel olarak fiyat artışları konusunda da uyardı. Bakanı Ahmed Issa, bazı bölümlerin ön açılışının "muhtemelen bu yılın sonlarında, belki Ocak ayında" gerçekleşeceğini ve şu anda günde 200 parçanın yerleştirildiğini söyledi. Resmi açılışın “Şubat ve Mayıs ayları arasında” olacağını söyledi.

Müzenin üç futbol sahası uzunluğunda galerileri olduğunu ve günde 20.000 ziyaretçiyi ağırlayabileceğini söyledi. “Mısır'daki müzelerde bunun bir kısmını bile göremiyoruz.” Kahire'nin batısındaki yeni Sfenks Havalimanı'nın artık açık olduğunu ve uçuşlarda beklenen artışı karşılamaya hazır olduğunu, easyJet ve Wizz Air'in halihazırda orada faaliyet gösterdiğini söyledi.

ahmed-issa,-misir-turizm-bakani.pngIssa, müzeye giriş ücretinin 30 dolar civarında olacağını belirterek, "London Eye'ın fiyatı 48 sterlin" dedi.

Ülkenin turistik mekanlarında fiyat artışlarının sinyalini verdi. “Mısır'daki turistik mekanların fiyatları gerçek anlamda 2010'un altında. Enflasyona göre düzeltilmiş fiyatları 2010'daki seviyelere döndürmeye kararlıyım. Önümüzdeki 12 ay içinde muhtemelen başka bir fiyat artışı döngüsü yaşanacak. Hizmet kalitesini artırmaya kararlıyız ve bunun için ücret alacağız.”

Issa, komşu Gazze'deki duruma rağmen ülkenin bu yıl 15 milyon turist alacağını söyledi. 2023 rezervasyonlarının 2022'nin %32 üzerinde ve 2019'un üzerinde olduğunu ekledi.

"Mısır ürünlerine olan talebin çok küçük bir kısmı bu." Gelecekteki bu talebin endüstrinin "oyununu geliştirmesi" gerektiği anlamına geldiğini söyledi.

Kahire Piramitleri'nde yeni bir ziyaretçi merkezi bu yılın sonuna doğru açılacak ve turistleri bölgeye daha çevre dostu bir ulaşımla çekecek. Aynı zamanda Kızıldeniz'deki tatil yerlerini ve İskenderiye'yi başkente bağlayacak yüksek hızlı demiryolu hatlarına yönelik planlar da var.

ahmed-issa,-misir-turizm-bakani-002.pngOtelcilere genişlemeleri için teşvikler verileceğini söyledi. “Bugün Kahire, Luksor ve Asvan'da oda bulmak çok zor. Nil gezisi odalarının sayısı 15 ayda %40 arttı ve hâlâ müsait yok.” Geliştiricilere yönelik sübvansiyonlu faiz ödemeleri ve vergi teşvikleri sözü verdi.

Issa, Gazze'deki durum başladığından beri rezervasyonların düştüğünü itiraf etti. “7 Ekim'den sonra insanların rezervasyon kararlarını belki birkaç hafta ertelediklerini gördük, ancak normal rezervasyon modellerine dönüş gördük. Plaj dışı ürünlerde bir düşüş gördük ama bu toplam turizmimizin sadece yüzde 6'sını oluşturuyor.”

Havayollarına daha fazla teşvik ve daha fazla ünlü gezi sözü verdi. “A330'un A320'ye indirgenmesini istemiyorum, sizi desteklemek için buradayız. "Belki daha düşük doluluk oranlarınız olacak, ancak Aralık ayının ortasına gelindiğinde uçuşların yeniden dolacağından eminim."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA