20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

KKTC'YE PİKNİĞE 8 UÇAKLA GİDENLER; YANGINA UÇAK GÖNDEREMİYOR

CHP İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar, '' Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)'ne  8 uçakla gidenler Manavgat'a bir yangın söndürme uçağı göndermeyi fazla gördü. '' dedi. 

KKTC'ye pikniğe 8 uçakla gidenler; yangına uçak gönderemiyor

01 Ağustos 2021 Pazar 15:30

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Manavgat İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün '' İstikbal Göklerdedir '' sözünden hareketle kurulan Türk Hava Kurumu(THK) yangın söndürme  uçaklarının hangarda bekletilerek, Rusya'dan günlüğü 1,3 milyon  Dolarla  yangın söndürme uçağı kiralanmasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi.

chp-ilce baskani-avukat-aliye-cosar,.jpgPartili belediye başkanları dört gündür Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in '' Manavgat  Yanıyor' acil yangın söndürme uçağı gönderin '' çığlığının siyasi irade tarafından yeteri kadar duyulmadığını belirten İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar, '' Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)'ne  8 uçakla gidenler Manavgat'a bir yangın söndürme uçağı göndermeyi fazla gördü. '' dedi. 

 chp-ilce baskani-avukat-aliye-cosar,-001.jpg
chp-ilce baskani-avukat-aliye-cosar,-004.jpgYangın çıktığı ilk günden itibaren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek  ile  Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in yangın söndürme çalışmalarının başında bulunduğunu belirten Aliye Coşar, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı, Aydın Özer ve Rafet Zeybek'le birlikte yangında zarar gören köyleri ziyaret ederek köylüleri dinlediklerini belirten Coşar, Manavgat'ın tarihinde böylesi büyük  bir afeti yaşamadığını kaydetti. . 

chp-ilce baskani-avukat-aliye-cosar,-002.jpg 

chp-ilce baskani-avukat-aliye-cosar,-003.jpgYunanistan'ın bile ülkesinde çıkan yangına  13 ton su alan 8 yangın söndürme uçağı ve 6 helikoptere müdahale ederek yangını kısa sürede kontrol altına aldığını dikkat çeken  Aliye Coşar, ''Ülkemizin aynı zamanda  Akdeniz çanağında turizmde rakip ülkeleri olan Yunanistan'ın 20, Fransa'nın 19, İspanya'nın 20 ve İtalya'nın 17 yangın söndürme uçağı var. Ülkemizde ise bir tek yangın söndürme uçağı yok. Var olan üç uçakta Rusya'dan günlüğü 1,3 milyon Dolara kiralık uçak. Bu tablo üzüntü verici kadar utanç verici bir durum. Uçan saray  filoları bulunanların filolarından sadece bir uçağı satsalar 20 yangın söndürme uçağı alınır. Neymiş  itibardan tasarruf olmazmış!, Manavgat'ta köylerde köylünün evi yanmış, aracı yanmış, ekili arazisi yanmış, muz serası yanmış, zeytin ağaçları, narenciye ağaçları ahırlarda ve ağıllarda koyunu, keçisi, ineği, buzağısı, kanatlı hayvanları, arı kovanı  ve evinin önünde bağlı bulunan köpeği yanmış siyasi iradenin umurlarında olmadığı gözüküyor. Umurlarında olsaydı, orman yangınları her yıl Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgelerinde orman yangınları çıkıyor. Devleti yönetenler yangını kısa sürede  söndürme ve yangının geniş bir alana yayılmaması için yangın söndürme uçağı almıyor. Milyonlarca dolar vererek milletin ana sütü gibi tertemiz vergileri '' itibardan tasarruf olmaz'   denilerek israf ediliyor. '' diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA