20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya23°C

KKTC'DEKİ OTELCİLERE YENİ KREDİ PAKETİ VERİLİYOR

KKTC hükümeti tarafından otel işletmelerine yeni kredi paketi hazırlandı.

KKTC'deki otelcilere yeni kredi paketi veriliyor

14 Eylül 2020 Pazartesi 09:30

LEFKOŞA- KKTC Bakanlar Kurulu tarafından, pandemiye bağlı olarak ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısındaki önemli azalış göz önüne alınarak otel işletmelerine yönelik ayrı bir kredi paketi hazırlandı.
Buna göre otel işletmeleri için yıllık cirosunun yüzde 15’ini geçmemek üzere 15 milyon TL’ye kadar, ilk 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere toplam 60 ay vadeli, Kredi Garanti Fonu garantili ve Kredi Faiz Destek Fonu faiz destekli kredi imkanı yaratıldı. Kredinin kullanım amacı ise yurtiçi mal ve hizmet temini, personel maaşlarının ödenmesi, yurtiçi kira ödemesi ve kamu kurum ve kuruluşlarına olan mali yükümlülüklerinin yerine getirilmesi olarak belirlendi. 

kktc-oteller-girne.jpg

Bu kredi değişken veya sabit faizli olarak kullandırılabilecek.  Kredi Faiz Destek Fonu’ndan kredinin vadesi boyunca (5 yıl) 6 puan faiz desteği verilecek. Yapılacak olan faiz desteği ile işletmelerin ödeyeceği faiz oranı TL referans faiz oranı (bugün itibarıyla %10.27’dir ) olacak. Sabit faizli kredilerde ise işletmelerin ödeyeceği faiz oranı yüzde 12 olacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA