19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

KKTC MİLLETVEKİLİ AHMET SAVAŞAN: KUZEY KIBRIS ŞİFA ADASIDIR

KKTC Milletvekili ve Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan pandemi sonrası medikal turizm pastasının büyüyeceği ve sağlığı korumak ve geliştirmek (SPA ve Velness) gibi sağlıklı tatillere talebin artacağının göründüğünü söyledi.

KKTC Milletvekili Ahmet Savaşan: Kuzey Kıbrıs şifa adasıdır

28 Ekim 2022 Cuma 13:04

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA-
Antalya ATF22 Turizm Fuarı’na katılan KKTC Milletvekili, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı , Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Savaşan pandemi sonrası medikal turizm pastasının büyüyeceği ve sağlığı korumak ve geliştirmek (SPA ve Velness) gibi sağlıklı tatillere talebin artacağının göründüğünü söyledi.
Savaşan Kuzey Kıbrıs’ın doktorları, sağlık kuruluşları, eğitim kurumları yanında doğal yapısı ile şifa dağıtan bir ada olduğunu belirterek “Kuzey Kıbrıs artık 5 kıtadan gelen hastalara sağlık turizmi dağıtan ‘şifa adası” haline geldi. Kuzey Kıbrıs yeni açılacak havalimanı ile Türkiye üzerinden 1,5 milyar insana ulaşına bir merkez haline geliyor. Aslında Kuzey Kıbrıs tarih boyunca sağlık kazandıran yapısıyla şifa adası kimliğini korudu” dedi.

ahmet-savasan,-kktc,-atf22.jpgİNGİLTERE HALKI SAĞLIK İÇİN KUZEY KIBRIS’A GELİYOR
Dr. Ahmet Savaşan, İngiltere - Imperial College verilerine bakıldığında pandemi öncesi ve sonrası hastahanelere başvuru yüzdesinin oldukça düştüğünün görüldüğünü belirtti. Savaşan bunun da pandemi süresince hastaların kronik hastalıkları konusunda ihtiyaç duydukları tedavileri ertelediklerini veya ihtiyaç duydukları tedavilere ulaşamadıklarını gösterdiğine dikkat çekti.

Bilimsel veriler ve dünyadaki gezginlerin eğilimleri değerlendirildiğinde;

Pandemi sonrası medical turizm pastasının büyüyeceği ve sağlığı korumak ve geliştirmek (SPA ve Velness) gibi sağlıklı tatillere talebin artacağını belirten Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ın bu alanda önemli bir alternatif olduğuna vurgu yaptı.

ahmet-savasan,-kktc,-atf22-001.JPGAFRODİT’İN DOĞDUĞU, SEVGİ ADASI KIBRIS

Ahmet Savaşan’ın konuşması şöyle:

Kıymetli katılımcılar, sizlere Aşk ve Güzellik tanrıçası Afrodit’in doğduğu, William Skakespeare ile Leonardo Da Vinci’nin eserlerine ilham veren, kıtalararasındaki inanç yollarının kesiştiği, 10 bin yıllık köklü tarihe sahip aşk ve sevgi adasından, ülkem Kuzey Kıbrıs’tan selam getirdim. Değerli katılımcılar, değişmeyen tek şeyin değişimin kendisinin olduğu; her şeyin hızla değişerek sağlığın ve dolayısıyla da sağlık turizminin her geçen gün çok daha önem kazandığı bir çağda yaşıyoruz.

Dünyayı derinden sarsan COVID-19 pandemisi insan hayatını olduğu kadar, genelde turizmi özelde ise sağlık turizmini de olumsuz yönde etkilemiş, ekonomik alanlarda büyük kayıpların yaşanmasına sebep olmuştur.

ahmet-savasan,-kktc,-atf22-003.JPGKUZEY KIBRIS, GÜVENLİ TURİZM DESTİNASYONDUR
Ülkem Kuzey Kıbrıs’ta da turizmde ve ekonominin diğer alanlarında yaşananlar diğer ülkelerde yaşananlardan farklı olmamıştır. Buna rağmen, Covid-19 ile mücadelede pek çok ülkeye kıyasla gerek kendi halkımızın sağlığını, gerekse de ülkemizde bulunan turistlerin sağlığını koruma noktasında başarılı bir performans gösterdiğimizi bilginize getirmek istiyorum.

Öyle ki; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Covid-19’dan ötürü hayatını kaybedenlerin oranının%0,04, yüz bindeki pozitif vaka oranının ise %3.6 seviyesinde olması, ülkemiz Kuzey Kıbrıs’ın sağlıklı ve güvenli bir turizm destinasyonu olduğunu kanıtlar niteliktedir.

Bu başarıyı verilerle anlatmak gerekirse; Dünya’daki 100 bin kişide haftalık pozitif vaka sayılarına bakıldığında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki vaka sayısının Avrupa Birliği ortalamasında olduğu görülüyor.

Buna karşın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde bu sayının Kuzey Kıbrıs’a kıyasla yaklaşık 3 kat daha fazla olduğu dikkat çekiyor.

ahmet-savasan,-kktc,-atf22-004.JPGÖlüm oranlarına bakıldığında ise gerek Güney Kıbrıs gerek AB ülkeleri ve gerekse de ABD’ye kıyasla Kuzey Kıbrıs’ta çok daha düşük olduğu görülüyor.

Bu başarıyı; ülkemizde verilen nitelikli eğitim sayesinde 100 den fazla ülkeden nüfusumuzun üçte biri kadar öğrenci tarafından tercih edilmeyi başaran 21 üniversitemizde görev yapan bilim insanlarının çalışmalarına ve zamanında alınan siyasi kararlarlar ile insanımızın kurallara uymasına borçluyuz.

ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VERİLİYOR
Bu gerçeklerden hareketle ülkem Kuzey Kıbrıs, Covid-19 ile mücadeledeki başarısı, coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri yanısıra, akıllı binalardan oluşan yüksek konforlu hastaneleri ile tüp bebek merkezlerindeki son teknoloji cihazları, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları yanı sıra otellerinde sunulan medikal masaj, spa uygulamaları ve yaşlı-engelli turizminde sahip olduğu potansiyeli ile birleştirdiği fiyat avantajları sayesinde sağlık turizminde tercih edilmek için gereken özelliklere sahip bir ülke konumundadır.

Ayrıca İstanbul Havaalanı’ndan bir saatlik uçuş mesafesinde olan ülkemize dünyanın her yerinden kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

Bu bilgileri sizlerle paylaştıktan sonra, Kuzey Kıbrıs’ın tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleri konusunda da kısaca bilgi vermek istiyorum;

Kıbrıs tarihin her döneminde, stratejik, politik, ticari ve dini sebeplerden dolayı her zaman istenilen ve cazibesini hiçbir zaman yitirmemiş bir ada olmuştur,

Adamız; Sevgi ve sanatı en iyi şekilde buluşturmuş, binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapmış, ilk medeniyet ateşinin izlerini halen taşırken büyüleyici bir gerçeklik sunmayı da başarmıştır.

ahmet-savasan,-kktc,-atf22-001.jpgDOĞAL YAPISIYLA FARKLI BİR ÜLKE
Misafirlerini 300 günden fazla güneşle buluşturan Kuzey Kıbrıs 10 ay deniz keyfi yaşanmasına olanak sunuyor. Altın Kumsallar, geniş konaklama ve eğlence imkanlarına sahip olan ülkemiz, güçlü kongre olanakları ile de fark yaratıyor.

Caretta Carettalara, özel Kuşlara ve Endemik bitkilere ev sahipliği yapan ve misafirlerine yıl boyu renkli festivaller yaşatan Kuzey Kıbrıs, Uluslararası şampiyonalar ve muhteşem düğünler için de tercih ediliyor ve pek çok deniz sporu ile diğer spor imkanları alanlarında da ayrıcalıklar sunuyor.

Değerli katılımcılar, Şimdi de ülkemizin sağlık turizmi olanakları ve ıvf tedavilerinde sunduğu avantajlar hakkında sizlere bilgiler vermek istiyorum;

Ülkemizi tercih eden sağlık turistlerine, ileri teknolojiye sahip tıbbi cihazların kullanıldığı hastaneler ve kliniklerimizde, uzman hekim ve nitelikli sağlık personelimiz ile avantajlı fiyatlarla, bekleme süresi olmadan uluslararası standartta konforlu bir tedavi garantisi sunduğumuzun altını çizmek istiyorum.

Ayrıca cana yakın sağlık çalışanlarımızın da hastalara kapsamlı dil desteği vererek sağlık turistlerini tedavinin her aşamasında evlerinde hissettirmek için çalıştıklarını da vurgulamak istiyorum.

SAĞLIK HİZMETLERİ
Değerli katılımcılar, Kuzey Kıbrıs’ta yüksek standartta sunduğumuz sağlık hizmetlerinin;

Yaşlılar ve engelliler için üst seviye bakım ve rehabilitasyon

Saç ekimi, botoks, dolgu, estetik konularında Güzellik uygulamaları

Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Cerrahisi, Oral İmplantaloji, Protez

Anjiografi, El bileğinden stent yerleştirme, Ritim bozukluğu tedavisi (ablasyon)

By-Pass Ameliyatları, Kapalı kalp ameliyatları-minimal invaziv kalp cerrahisi

Nükleer tıp teşhis ve tedavileri ile Radyoterapi ve (Varian RapidArc) Kemoterapi uygulamaları

Relex smile lazer tedavisi, katarakt ve retina tedavileri, göz estetiği

kornea hastalıkları

Ortopedi ve travmatoloji ameliyat ve tedavileri

Genel Cerrahi uygulamaları olduğunu belirtmek istiyorum.

Değerli katılımcılar, IVF Tedavilerinde Kuzey Kıbrıs’ın sunduğu avantajların da ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Kuzey Kıbrıs olarak sunduğumuz en önemli avantaj; tüm işlemlerde gebelik başarı ortalamasının % 85 olmasıdır. Bu oran Avrupa ve pek çok ülke ortalamasının çok üzerindedir.

Değerli katılımcılar, konuşmamın sonunda beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum ve sizleri işbirliği olanaklarını konuşabilmek için Kuzey Kıbrıs standına davet ediyorum.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA