23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

KESİLENDEN FAZLA AĞAÇ DİKİLDİ

2007 yılı Aralık ayında Meksika'da düzenlenen IAGTO ödül töreninde Türkiye, Avrupa'da yılın 'En İyi Golf Destinasyonu Ödülü'nü aldı.

Kesilenden fazla ağaç dikildi

27 Şubat 2008 Çarşamba 11:30

ANTALYA -2007 yılı Aralık ayında Meksika'da düzenlenen IAGTO ödül töreninde Türkiye, Avrupa'da yılın 'En İyi Golf Destinasyonu Ödülü'nü aldı. Cornelia Golf Club Genel Müdürü ve IAGTO Türkiye Başkanı Ali Şahin ödülü, Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz"a takdim etti.

Cornelia De Luxe Resort Hotel"de yapılan basın toplantısına IAGTO Dünya Başkanı Peter Walton ile birlikte Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve davetliler katıldı.

Cornelia Golf Club Müdürü ve IAGTO Türkiye Başkanı Ali Şahin, "Bu ödülü aldığımızdan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Bu ödülü kazanmamız son 10 yılda çok büyük işler başardığımızın göstergesidir. Şu anda 14 sahaya sahip Türkiye başta bir tek saha ile başlamıştı, önümüzdeki 2-3 sene içindeki planımız bunu 30 sahaya çıkarabilmek " diye konuştu.

 

GOLF İÇİN 115 BİN AĞAÇ KESİLDİ -

Öte yandan son günlerde medyada yer alan "Golf sahaları için ormanlar kesiliyor" şeklinde çıkan haberlerin basın toplantısında sorulması üzerine Vali Alaaddin Yüksel, "Beni kesilenden çok dikilen ilgilendiriyor" cevabını verdikten sonra söz alan Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, 115 bin ağacın kesildiğini açıkladı.

Yılmaz, kesilen bu ağaçların yerine kat kat fazlası dikildi. Yılmaz, "Bildiğiniz gibi ormanların daha iyi oluşması için yaşlı ağaçlar kesilip yerlerine yeni ağaçların da dikilmesi ormanların geleceği için çok önemli oluyor. Bunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor" diye eleştirilere cevap verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA