20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

KEPEZ'İN 3. SAHAF FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI

KEPEZ Belediyesi'nin, kültürden sanata, müzikten edebiyata birbirinden kıymetli koleksiyonları tutkunlarıyla buluşturulduğu 3. Sahaflar Festivali kapılarını açtı.

Kepez'in 3. Sahaf Festivali kapılarını açtı

23 Ekim 2021 Cumartesi 12:52

ANTALYA- KEPEZ Belediyesi'nin, kültürden sanata, müzikten edebiyata birbirinden kıymetli koleksiyonları tutkunlarıyla buluşturulduğu 3. Sahaflar Festivali kapılarını açtı.

Kepez'in AESOB, Antalya Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası işbirliğiyle düzenlediği 3. Sahaflar Festivali başladı. DokumaPark'taki festivalin açılış törenine Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak, Sahaf Festivali'nin 3 yıl önce Türkiye'de esnaf odası olarak hayata geçirilen ilk ve tek festival olduğunu ve bu festivalin başlamasına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile beraber vesile olduklarını dile getirdi.

kepezin-3.-sahaf-festivali.jpgGEÇMİŞİN İZLERİNİ TAŞIYAN FESTİVAL

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de geçen yıllarda büyük ilgi gören Sahaflar Festivali'nin bu yıl 3'üncüsünü düzenlemekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Dere, “Kültürden sanata, müzikten edebiyata kadar birçok farklı alanda özel koleksiyonlar sizleri bekliyor. Festivalimiz birbirinden nadide yazma eserler, tarihe tanıklık etmiş kitaplar, geçmişten izler taşıyan sayfalar ve birçok eser meraklısına sunulacak. Bugün burada 7 ilimizden 41 sahaf esnafımızın katıldığı festival, sahaf kültürünün yaşatılmasın büyük rol oynamaktadır" dedi.

kepezin-3.-sahaf-festivali-001.jpgKepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de kitap dostlarını kitapların sevgi dolu dünyası ile buluşturan 3. Sahaf Festivali'nin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Tütüncü, “Bugün güzel bir festivalle daha birlikteyiz. Sahaf esnafımıza en güzel imkanları sunarak, bundan 3 yıl önce Sahaf Festivalimizi başlattık. Sahaf Festivali'nden aldığımız enerji ve esnafımızın talebi ile Sahaflar Çarşısını kitap tutkunlarına ve esnafımıza armağan ettik. Sahaf Çarşısını 31 Mayıs'ta açtık. Esnafımıza sembolik ücretlerle güzel bir satış mekanı sunduk" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kepez'in 3. Sahaf Festivali kurdele kesimiyle kapılarını ziyaretçilere açtı.
kepezin-3.-sahaf-festivali-002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA