23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

KEMER BELEDİYESİNDA YATIRIMLAR

Kemer Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaparak gündemde öncelikli olarak yer alan turizm yatırımları ve değer konuları görüştü

Kemer Belediyesinda yatırımlar

05 Ocak 2008 Cumartesi 21:00

ANTALYA- Kemer Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaparak gündemde öncelikli olarak yer alan turizm yatırımları ve değer konuları görüştü

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'in başkanlığında tüğm meclis üyelerinin bulunduğu 2008 yılının ilk meclis toplantısı açılış ve yoklama ile başladı. Bir önceki toplantıda alınan kararlara ait karar özetlerinin görüşülmesinin ardından encümen üyeliği dolan Yusuf Aktaş’ın yerine 1 adet Encümen Üyesi seçimi yapıldı. Tekrar aday gösterilen Yusuf Aktaş encümen üyeliğine devam edecek.




Bir önceki yılın Gelir ve Giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için denetim Komisyonu Üyelerini belirleyen meclis, siyasi parti temsil oranına göre bu komisyona Şükran Kuyumcu, Binnaz Kum ve Niyazi Karakaya’yı seçti. Yeni kurulan Birim Müdürlüklerine Bütçe Aktarımı yapılması konusundaki maddeyi de kabul eden meclis, Merkez Mahallesi 283 ada 3 ve 4 parsellerdeki Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan plan tadilatını da görüştü.




Terminal ve Pazaryerinin işletme karşılığı yapımı ve süresini görüşen meclise bilgiler veren Başkan Şeker, “ Komisyonumuz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Yaz geliyor. Bu otogar yapılacak. Komisyonumuz kredi konusunda araştırmalar yaptı. Burasının yapılması için yap işlet devret ya da kendi imkânlarımızla bu çalışmayı yapma şansımız var. Projenin dâhilinde bir takım değişikliklere gidilebilir. Bir benzin istasyonun projeye dâhil edilmesi ve bu istasyonu yapacak firmanın projeyi üstlenmesi şeklinde olabilir. Ya da otelin satışı sonrası kendi imkânlarımız ile burasını yapmak istiyoruz. “ dedi.

Tahtalı Teleferiğinin bilet satışı için belirlenen yerlere bilet büfesi ve tanıtım ofisi kurulması konusunu da değerlendiren meclis, Cumhuriyet meydanı karşısı ile Liman Caddesinin orta kısmında yer alan bölüme 3.5 m2.lik birer bilet satış ofisi konulmasını oy birliği ile kabul etti.

Meclis sözleşmeli Avukat çalıştırılması konusunu görüşüp 01.01.2008-31.12.2008 tarihleri arasında belediyede sözleşmeli avukat çalıştırılması konusunu da kabul etti. Meclis ayrıca Kemerspor Kulübüne 25 bin YTL. ve Kemer Enduro Motosiklet Kulübüne de 25 bin YTL. yardım yapmayı da kabul etti. Kemer Belediye Meclisi Ağustos 2008 ‘de tatil yapacak ve bir sonraki meclis toplantısı da 5 Şubat 2007 tarihinde toplanacak.

SON DAKİKA