05 Ekim 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara9°C
  • Antalya18°C

KEMALİYE’DE 'İPEK YOLU' 1.3 MİLYON TL’YE CANLANDIRILIYOR

Toplam bütçesi yaklaşık 1,3 milyon lira olan İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması projesinin 1 milyon TL’si KUDAKA tarafından finanse edilecek.

Kemaliye’de 'İpek Yolu' 1.3 milyon TL’ye canlandırılıyor

13 Aralık 2021 Pazartesi 17:00

ERZİNCAN / KEMALİYE - Kemaliye’nin ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünü artırarak bölgede bulunan tarihi ve turistik yerlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması için geliştirilen projeye destek sözleşmesi imzalandı. Toplam bütçesi yaklaşık 1,3 milyon lira olan ve 1 milyon TL’si KUDAKA tarafından finanse edilecek. Erzincan'ın yürüyüş rotaları efsane vali Recep Yazıcıoğlu zamanında keşfedilmiş ve hayata geçirilmişti. Bu rotalar Doğa Sporları ile uğraşanların vazgeçilmez gezi noktalarından olmuştu.

kemaliye-ipek-yolu-001.jpg2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında onaylanan ve Kemaliye Kaymakamlığı tarafından yürütülecek olan “İpek Yolu Projesi” destek sözleşmesi imza altına alındı.

kemaliye-ipek-yolu.jpgYUVAKÖY YÜRÜYÜŞ YOLU VE İPEK YOLU YENİDEN DÜZENLENECEK

KUDAKA tarafından açıklanan proje kapsamında tarihi geçmişi, özgün iklimi, coğrafi yapısı, zengin su kaynaklarının başlangıç noktasında olan Kemaliye’di farklı turizm tipleri oluşturuluyor. Kemaliye ilçesinde belirlenen 2 farklı cazibe merkezi konumundaki Yuvaköy Yürüyüş Yolu ve İpek Yolu turizm alanları ile ilgili tadilat çalışmaları yürütülüyor. Ayrıca tarihi noktaların turizme kazandırılması ve bölgedeki bir rotaya yürüyüş yolu inşa edilmesi planlanıyor.

kemaliye-ipek-yolu-002.jpgYÜRÜYÜŞ ROTALARI YENİLENECEK

Kemaliye ilçesinde bulunan kısmı tescilletilmiş ve koruma altına alınmış olan tarihi İpek Yolu'nun ayakta kalan bölümleri restore edilecek. Projede, özellikle doğaseverlerin kullandığı yürüyüş rotaları yeni gezginleri ağırlayacak.

kemaliye-ipek-yolu-003.jpgÇalışmalar tamamlanınca tanıtım çalışmaları başlatılarak projenini daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Ayrıca bölgedeki diğer il ve ilçelerde kalıntıları bulunan tarihi İpek Yolu'nun rotalarla birleştirilmesi öngörülüyor.

Kaynak: KUDAKA
Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA