19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

KAZIKLI VOYVODA KANLI GÖZYAŞLARI DÖKTÜ!

20 bin Osmanlı askerini kazığa geçirtmiş cesedi Fatih Sultan Mehmet'e götürülmüştü!

Kazıklı Voyvoda kanlı gözyaşları döktü!

17 Ağustos 2023 Perşembe 12:00

KATANYA- Asıl adı Vlad Tepeş olan ve Fatih Sultan Mehmet döneminde Eflak Bölgesi'nin hükümdarı olan 'Kazıklı Voyvoda", Brom Stoker'ın 'Drakula' adlı romanına ilham verdi. Düşmanlarına yaşattığı vahşetten ötürü Kazıklı Vlad ya da Kazıklı Voyvoda olarak bilinen ünlü kont hakkında yapılan bir araştırma ilginç bir gerçeği ortaya çıkarmış olabilir. İşte haberin detayları.

kazikli-voyvoda.pngkazikli-voyvoda-.pngDüşmanlarına yaşattığı vahşetle dünya tarihine geçen Kont Vlad Tepe, kanlı gözyaşları dökmüş olabilir mi?

İtalya'da bulunan Katanya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, hükümdarlığı döneminde Avrupa'yı kana bulayan Vlad Tepeş, nam-ı diğer Kazıklı Voyvoda hakkında ilginç bir gerçeği ortaya koymuş olabilir.

1457 ve 1475'te Vlad Tepeş tarafından Sibiu, şehrinin liderlerine vergi tahsilatı ve diğer konular için yazılan mektuplarda yapılan araştırmalarda, proteinler ve peptitler toplandı.

kazikli-voyvoda-001.pngkazikli-voyvoda-002.pngBelgelerdeki peptitler analiz edildikten sonra ortaya konan sonuçlarda, 1475 tarihli mektupta gözyaşına ilişkin bulgular ortaya çıktı.

Uzmanlara göre Vlad Drakula, organlarını ve hücrelerinin işlevini etkileyen türden bir genetik bozukluğa sahip olabilir ve bu yüzden kanlı gözyaşları döküyor olabilir.

kazikli-voyvoda-003.pngkazikli-voyvoda-004.pngVirginia Üniversitesi'nde profesör olarak görev alan Stanley Stepanic ise araştırma şüpheyle yaklaştığını ifade ederek şu sözleri kullandı:

"Tarihsel kayıtlarda Vlad Dracula'nın kanlı gözyaşı döktüğüne dair hiçbir kanıtımız yok. 500 yıllık mektuplara dokunanlar da üzerine protein bırakmış olabilir. Yani onun olup, olmadığı kesin değil"

Asıl adı Vlad Tepeş'tir ve Fatih sultan Mehmet döneminde yaşamıştır. Efsanelerle ünlü Kont Drakula ile aynı kişi mi merak konusudur.

Acımasız bir devlet adamı olan Kazıklı Voyvoda, Osmanlı'ya karşı başkaldırmalarıyla bilinir. Ayrıca nasıl öldü ve kim öldürdü hâlâ kesinlik taşımamaktadır.

Osmanlı Devleti'nde eğitim alan fakat Osmanlı Devleti'ne karşı başkaldırmalarıyla bilinen Kazıklı Voyvoda, kan dondurucu cezalarıyla bilinir.

Haziran 1462'de Osmanlı ordusuna zafer elde etmişti. Savaş bölgesinden ayrılırken, Târgoviște şehrindeki 20.000 mağlup Osmanlı askerinin "kazığa geçirilmesini" emretti.

1476 yılında Osmanlılar tarafından öldürüldü.

Tarihçilere göre bedeninden ayrılan kafası İstanbul'a, dönemin padişahı Fatih Sultan Mehmet'e götürüldü. Cesedi ise parçalandı.

kazikli-voyvoda-005.pngGünümüzde pek çok insan, İrlandalı yazar Bram Stoker tarafından yaratılan Dracula karakterinin "kana susamışlığının" Kazıklı Voyvoda'dan gelen bir özellik olduğunu düşünüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA