20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

KAYA DEMİRER: İSTANBUL’DA DÜNYA GASTRONOMİ FESTİVALİ YAPILACAK

TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Dünya Turizm Özgütü-UNWTO’ya başvurduklarını belirterek “2022’de İstanbul’da Dünya Gastronomi Festivali’ni yapacağız” dedi.

Kaya Demirer: İstanbul’da Dünya Gastronomi Festivali yapılacak

18 Kasım 2019 Pazartesi 09:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi- İBB tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde tanıtımı yapılan İstanbul İstanbul Turizm Platformu’nda konuşan TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Dünya Turizm Özgütü-UNWTO’ya başvurduklarını belirterek “2022’de İstanbul’da Dünya Gastronomi Festivali’ni yapacağız” dedi.

turyid-baskani-kaya-demirer,-.jpgISTANBUL MUTFAĞı ŞEHRIN KIŞILIĞIDIR
TURYİD Başkanı Kaya Demirer, gastronomi turizminin giderek geliştiğini ve dünyada bu amaçla gezen sayısının arttığını belirterek İstanbul’unda önemli bir gastnonomi şehri olduğunu söyledi. Kaya Demirer, “İstanbul mutfağı şehrin yaşamını ve kişiliğini yansıtır. İstanbul’un önemli bir engi olan sokak lezzetlerini güçlendirmeli ve tanıtmalıyız” şeklinde konuştu.

turyid-baskani-kaya-demirer,--002.jpgİSTANBUL’A YEMEK MERKEZLERİ KURULMALI
Kaya Demirer, Londra örneğini vererek şehirlerde önemli lezzetleri veren lokantaların yer aldığı yemek merkezleri bulunduğunu ve turizm faaliyetlerine destek verdiklerini belirterek şöyle devam etti:
“İstanbul’a da Londra benzeri yemek merkezleri kurulmaldır. Dijital dünyanın imkanlarından yararlanmak gerekir. İstanbulun gastronomi noktalarının haritası çıkarılmalı ve dijital ortamda paylaşılmalıdır. Şehri görmeye gelenlerin en çok tercih ettikleri yeme içmedir. Gelen turistlerin yüzde 75’i yeme içme nedeniyle yeniden gelir. Gelenler yemeğin tadını alınca herbiri kültürel elçi haline gelirler. Yiyicek içecek tüketiminin 80 milyon TL’lik pazarı 125 milyon TL’ye çıktı. Bunun yüzde 25’ini TÜRYİD üyeleri sağlıyor. 2022’de İstanbul’da Dünya Gastronomi Festivali’ni yapmak üzere Dünya Turizm Örgütü’ne başvurduk.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA