20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

KATAR GELECEĞİN LİDER TURİZM DESTİNASYONU ADAYIDIR

Dünya Kupası ile yıldızı parlayan ve yapılan yatırımlarla “geleceğin turizm destinasyonu” olmaya aday, Katar turizmde lider olmaya hazırlanıyor.

Katar geleceğin lider turizm destinasyonu adayıdır

23 Kasım 2022 Çarşamba 18:05

ÖZKAN ALTıNTAŞ TÜRKIYE TURIZM
İSTANBUL-
Dünya Kupası nedeniyle dünyanın dikkatini çeken ve yıldızı gidrek parlayan Katar’a karşı Türkiye’den ilgi artınca tanıtım toplantısı düzenleyen Qatar Tourism Bölge Müdürü Damla Bayık ve Qatar Airways Ülke Müdürü Evren Okmen “Dünya Kupası büyük bir fırsat yarattı. Katar geleceğin önemli turizm destinasyonu haline geliyor. Hedefimiz 2030’da turist sayısını 6 milyona çıkarmak” dedi.

qatar-tourism.jpgqatar-airways-008.jpg

Qatar Tourism ve Qatar Airways evsahipliğinde Fairmont Quasar Hotel‘de düzenlenen toplantıda Katar'ın Dünya Kupası nedeniyle turizm yaptığı yatırımlar tanıtıldı. Tanıtmda Katar’ın geliöşmesiyle dünya turizminin geleceği olduğu belirtilirken pandemiden kayıpsız çıkan en güvenli ülke olduğu bildirildi.

damla-bayik-katar.JPG

DAMLA BAYıK: TURIST SAYıSıNı 6 MILYONA ÇıKARMAYı HEDEFLIYORUZ
Seyahat acentelerinin katıldığı toplantıda barkovizyon eşliğinde sunum yapan Qatar Tourism Bölge Müdürü Damla Bayık “Türkiye dahil 96 ülkeye vize uygulamayan Katar’a Türk turistleri bekliyoruz. 2019 yılına kadar 2.8 milyon nüfusu olan Katar'a  gelen kişi sayısı 2 milyondu. Biz 2030 yılına kadar gelen turist sayısını 6 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

evren-okmen,-.JPG

EVREN OKMEN: KATAR DÜNYA TURİZMİNİN GELECEĞİDİR
Qatar Airways Ülke Müdürü Evren Okmen, Dünya Kupası’nın Katar için bir fırsat olduğunu belirterek “Ziyaret edenler Katar’daki gelişmeleri görerek yeni ve önemli bir destinasyon haline glediğini gördüler. Uçaklarımız dolu gidiyor. Qatar Airways dünyada 7’inci kez en iyi havayolu seçildi. Türkiye Katar aasında ciddi trafik var. Doha’yı dünya turizmine katmayı istiyoruz. Katar dünya turizminin geleceğidir. Katar ayrıca tesisleriyle MICE turizmi için önemli bir destinasyondur” dedi.

damla-bayik-katar-001.JPG

KATAR’DA SOKAĞA KLİMA KONULDU
Qatar Tourism Bölge Müdürü Damla Bayık, barkovizyon eşliğinde yapılan tanıtımda alışveriş merkezi bölgesinde turistlerin rahat gezmesi için koyulan klimalarla 50 derece olan hava sıcaklığını 21 dereceye düşürdüklerini belirtti. Böylece turistlerin rahat ettiklerini anlatan Bayık “Katar’da 78 farklı ülkeden insan bulunuyor. Türkiye dahil 96 ülkeye vize uygulanmıyor. Pandemiyi hasarsız atlatan nadir ülkelerden biri Katar’dır. Katar sadece lüksü olan bir ülke değil, herkesin mutlu olabileceği ve her türlü seçeneklere ulaşabileceği bir ülkedir” dedi.

kayaking.pngSPOR TURİZMİ MERAKLILARINA: KAYAKING
Katar’ın tarihi ve kültürel değerlerini sunmak için müzeler açtığını belirten Bayık, National Museum, İslamic Art Museum, UNESCO kültürel miras listesine giren otantik evleriyle Katar’ın gezilecek yerleri olduğunu belirterek “2006’da geçirdiği yangından sonra yenilenen Vakıf Pazarı, Şahin Pazarı, Şahin Hastanesi önemli yerlerdir. Katar’ın halk plajları yanında kayaking yapılan bölgesi ise spor turizmi meraklılarının tercihi oluyor” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA