19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

KARANTİNAYA ALINAN YOLCU GEMİSİ TAHLİYE EDİLİYOR

Amerikalılar Dışişleri Bakanlığı tarafından kiralanan iki uçuşa bindi ve Diamond Princess gemisindeki koronavirüs vakalarının sayısının 355'e ulaşmasından sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne gittiler.

Karantinaya alınan yolcu gemisi tahliye ediliyor

17 Şubat 2020 Pazartesi 15:00

TOKYO - Amerikalı yolcular, gemideki yüzlerce insan koronavirüs hastalığına yakalandıktan sonra, Japon liman kenti Yokohama'da bir haftadan fazla karantinaya alınan bir yolcu gemisini tahliye etti.

ABD'nin Japonya Büyükelçiliği'nin açıklamasına göre, Amerikalılar ABD'ye iki charter uçuşu düzenledi ve uçuşlar Pazartesi günü 07: 05'te Tokyo'dan ayrıldı.

karantinaya-alinan-cruise.jpgYolcular ülkeyi terk etmeye hazırlanırken, Japon sağlık yetkilileri, gemide bulunan teyit edilmiş koronavirüs vakalarının sayısının, Elmas Prenses'in 70 ila 355 oranında büyüdüğünü söyledi.

Kaliforniya, Paso Robles'den tıbbi bir sosyal hizmet uzmanı olan 52 yaşındaki Sarah Arana Pazar günü gazetecilere verdiği demeçte, “Buraya yeterince hızlı gidemem,” dedi.

Amerikan Büyükelçiliği vatandaşlarının 14 günlük karantina döneminde gemide kalmasını tavsiye etmişti. Ancak aniden koşullar hızla kötüleştiğinden “hızla evrimleşen bir durumdan” bahsederek Cumartesi günü gidişatı değişti .

karantinaya-alinan-cruise-001.jpgAmerikalı yolcular, yerel saatle akşam 9'da gemiden ayrılmaya hazırlandıklarını söylediler. Uçuşlarının Pazartesi günü sabah saat 3'te Tokyo'daki Haneda Havalimanı'ndan kalkması planlandı. Yetkililer, ABD'deki iki askeri hava üssünden birine götürüleceklerini söylediler.

karantinaya-alinan-cruise-002.jpgAncak güverte ile alınan süreç yavaş ilerledi. Tokyo'daki Haneda havaalanına götürmek için tüm yolcuları otobüslere yüklemek birkaç saat sürdü.



Otobüslerden birinde, kocası Philip ile seyahat eden Amerikalı bir romancı olan Gay Courter, yolcuların çoğunlukla sessiz olduğunu söyledi. Sarı hazmat kıyafetli bir doktor gruba eşlik etti.

karantinaya-alinan-cruise-003.jpg"Boğazımı temizlemek gök gürültüsü gibi geliyor," diye yazdı Bayan Courter otobüsten bir e-posta ile.

Courter, tüm yolculara, daha küçük hava partiküllerinin yüzde 95'ini filtreleyen yüze takılan ağır görev maskesi olan N95 solunum maskeleri verildi.

Coronavirüs nedir?

Yüzeyinden çıkıntı yapan taç benzeri sivri adı verilen yeni bir virüstür. Koronavirüs hem hayvanları hem de insanları enfekte edebilir ve soğuk algınlığından Şiddetli Akut Solunum Sendromu veya SARS gibi daha tehlikeli durumlara kadar çeşitli solunum hastalıklarına neden olabilir .

karantinaya-alinan-cruise-004.jpg

Virüs ne kadar bulaşıcı?

Ön araştırmaya göre , SARS'a benzer şekilde orta derecede bulaşıcı görünüyor ve muhtemelen hava yoluyla bulaşıyor. Bilim adamları, enfekte olmuş her kişinin etkili bir koruma önlemi olmadan 1,5 ila 3,5 kişi arasında bir yere yayabileceğini tahmin ediyorlar.

Kim virüsü yenmek için çalışıyor?

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri ulaşım, okullar ve pazarları kapatarak Çin'in virüse karşı agresif tepkisini övdü. Bu hafta, DSÖ'den bir uzman ekibi yardım teklif etmek için Pekin'e geldi .

Seyahat edersem ne olur?

Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya, kısa süre önce Çin'e seyahat eden ve birkaç havayolu şirketi uçuşları iptal eden vatandaş olmayanların girişini geçici olarak reddediyor .

Kendimi ve başkalarını nasıl güvende tutarım?

Ellerinizi sık sık yıkamak , yapabileceğiniz en önemli şeydir ve hasta olduğunuzda evde kalmaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA