23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

KARADENİZ'İN YILDIZI: AKÇAKOCA

Karadeniz'i görmediyseniz Akçakoca hafta sonu için keyifli bir kaçamak yeridir. Hemen yakınındaki Yedigöller ise gerçek bir doğa harikasıdır.

Karadeniz'in yıldızı: Akçakoca

08 Mayıs 2016 Pazar 17:00

AKÇAKOCA- Karadeniz'i görmediyseniz Akçakoca hafta sonu için keyifli bir kaçamak yeridir. Hemen yakınındaki Yedigöller ise gerçek bir doğa harikası. Yeni yerler keşfetmeyi seviyorsanız, rotamız ilginizi çekecek. Karadeniz’in sahil kasabası olan, Düzce’ye bağlı Akçakoca turizmde adını duyurmaya çalışan bir beldemiz. Ankara ve İstanbul’a 3 saat uzaklıkta. Bu şirin balıkçı kasabası çiçek açmış bahar dallarıyla ayrı bir güzellikte şimdilerde. Ormanları, uzun sahili ve yöresel lezzetleriyle cezbedici. Gezinize Yukarı Mahalle Pazarı’ndan başlayın. Buradan köy mantısı, dağ çileği reçeli, meşhur melengüç tatlısı, mancarlı pide, ekşi mayalı ekmek ve keş peyniri gibi harika lezzetleri bulursunuz.

akcakoca6.jpg

HABABAM SINIFI’NIN DOĞDUĞU YER

Türk Edebiyatı’nın ünlü romancısı Rıfat Ilgaz’ın bir zamanlar öğretmenlik yaptığı okul burada. Rıfat Ilgaz bu okuldaki yaramaz öğrenci tiplemelerinden ilham alarak ‘Hababam Sınıfı’nı yaratmış. Ben en çok okulun nostaljik mimarisinden etkilendim. Filmdeki okul binasını andırıyor. Eski ahşap sıraları, yüksek camları ve kara tahtasıyla pek güzel. Yakında müze olacak. Akçakoca’nın 35 kilometrelik sahil şeridi var. Ceneviz Kalesi’nin bulunduğu plajı mavi bayraklı. Osmanlı ahşap işçiliğinin güzel bir örneği olan Hemşin Camii görülmesi gereken yerlerden.

YEDİGÖLLER’DE RENK CÜMBÜŞÜ

Karadeniz’e uzanmışken 1.5 saat uzaklıktaki Yedigöller’i de görmenizi öneririm. Yedi gölü olan bu ormanda muhteşem manzara bekler sizi. Nazlı Göl’ün etrafında kamp ve bungalov yerleri var. Kapankaya Terası’ndan Yedigöller’in mükemmel manzarasını çekersiniz. Karaçam Anıtı’nı, irili ufaklı şelaleleri, Pisagor Ağacı’nı ve geyik üretim yerini de gezmelisiniz.
Editörün notu: Akçakoca ve Yedigöller’e tur firmaları geziler düzenliyor. Dilerseniz internetten araştırabilirsiniz.

OLTAYA TAKILANLAR

- Doğa sporlarını sevenler Akçakoca’da rafting yapabilir. Merkeze yarım saat uzaklıktaki Melen Çayı, Türkiye’nin üçüncü büyük rafting nehri.
- Kasabaya 11 kilometre uzaklıktaki Aktaş Şelalesi’ni görün. 50 metre yükseklikten akan şelale büyüleyici.
- Yazın Fakıllı Mağarası sizi serinletir. Mağaradaki havanın astım ve bronşite iyi geldiği söyleniyor.

akcakoca4.jpg


NEREDE YENİR?

- Kamelya Restoran’ın mezeleri, mısır ekmeği, etli yaprak dolması, çıtır istavriti nefis. 25-30 lira.
- İskele Lokantası’nın denize karşı kahvaltısını beğenirsiniz, hele peynirden yapılan muhlamasının tadı damağınızda kalır.
- Hesap 15-20 lira gelir. Mustafa’nın Balık Evi’nde hamsi tava yiyeceksiniz: 20 lira.
- Dalyan Balık’ın da palamut tavası güzel. Salata ve mezeyle 30-35 liraya çıkarsınız.

akcakoca2.20160508013649.jpg

NEREDE KALINIR?

Diapolis Otel: Deniz kenarında. Kapalı ve açık yüzme havuzu, sauna ve fitness alanı var. Odalar güzel. Hepsinde internet ve TV mevcut. Alakart restoranında Türk mutfağı ve taze deniz ürünleri yersiniz. Manzarasız ekonomik odaların fiyatı kişi başı 65 lira. Kahvaltı bu fiyatın içinde.

Mesen Otel: Akçakoca’ya 5 kilometre uzaklıktaki otelde hem orman hem deniz ihtiyacınız karşılanır. Fındık, kestane ıhlamur ağaçlarıyla çevrili. Odalar deniz manzaralı, TV yok. Ahşap dağ evi konseptinde. Açık bir yüzme havuzu var. Restoranı da alakart. Sükunet ve huzur arıyorsanız doğru adres. Kişi başı 80 lira. Zengin yöresel kahvaltısı dahil.

Bayraktar Otel: Denize yakın. Bazısı deniz manzaralı olan odalar temiz ve rahat. Hepsinde TV ve internet var. Otelin önünde gelen geçeni izleyebileceğiniz güzel bir kafe ve restoran bulunuyor. Kahvaltı dahil kişi başı 75 lira.

Akçakoca Otel: Biraz konfor arıyorsanız, bu oteli öneririm. Deniz kenarında, 4 yıldızlı. Açık-kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, çocuk oyun alanı, masa tenisi ve barbekü yeri var. Odalar rahat. Kişi başı 100 lira. Açık büfe kahvaltı dahil.
 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA