24 Kasım 2024
  • İstanbul5°C
  • Ankara1°C
  • Antalya7°C

KARADENİZ, SİVAS BALIĞI YİYOR

Sivas'ın Suşehri ilçesinden, balıkçılık sektörünün oldukça gelişmiş olduğu Karadeniz Bölgesi ile İstanbul ve Antalya'ya günde 2 ton alabalık satılıyor.

Karadeniz, Sivas balığı yiyor

02 Mart 2010 Salı 14:00

SİVAS -Sivas'ın Suşehri ilçesinden, balıkçılık sektörünün oldukça gelişmiş olduğu Karadeniz Bölgesi ile İstanbul ve Antalya'ya günde 2 ton alabalık satılıyor.
Suşehri-Giresun kara yolunun 15. kilometresinde bulunan Çamlıgöze baraj gölünde kurulan 42 adet kafeste üretilen alabalıklar, Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Samsun, Giresun ve Trabzon illeri başta olmak üzere, Antalya ve İstanbul'a satılıyor.
Günde yaklaşık 2 ton alabalık, tesislerde bulunan paketleme sistemleriyle özel straforlar içerisine buzlarla birlikte konularak, herhangi bir hastalık bulaşmaması için özel ilaçlanan klimalı araçlarla istenilen bölgelere sevk olunuyor.
Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Suşehri ilçesinden günde 2 ton alabalığın Karadeniz Bölgesi'ne günlük olarak gönderildiğini söyledi.
Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Samsun, Giresun ve Trabzon illerine günde 2 ton balık gönderildiğini bildiren Sel, şöyle konuştu:
"Hayatınızda bunu duysanız inanır mıydınız? Suşehri'nden Karadeniz Bölgesi'ne balık gönderilecek diye. Hiç kimse inanmazdı. Ama şu anda ilçemizden Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, Antalya ve İstanbul illerine günlük balık sevk olunmaktadır. Şu anda Suşehri'nden Karadeniz'e balık sevkıyatı devam ediyor. Bu alabalık üretimi 2012 yılına kadar yılda 4 bin 250 tona kadar çıkacak."
Bu işi gerçekleştiren iş adamının alabalık yem fabrikası, paketleme fabrikası kurmak için kendilerinden yer talebinde bulunduğunu ifade eden Sel, şöyle devam etti:
"Biz de önümüzdeki meclis toplantımızda bu yerin tahsisini yapacağı z. Bu fabrika kurulduğu zaman Avrupa'ya dahi alabalık sevkıyatı yapılacaktır. Ayrıca bu paketleme yapılırken ayda yaklaşık bin ton balık atığı çıkacak. Bu atıkları kaybetmek için de yasalar gereği bir tesis kurması gerekiyor. Bunun için de balık unu ve balık yağı fabrikası kurması gerekiyor. Bu fabrika da ilçemize kurulacaktır."
İlçeye yatırım yapmak isteyen tüm iş adamlarına kol, kanat, el açacaklarını söyleyen Sel, "İlçemize yatırım yapmak isteyen herkese belediye imkanlarımız ölçüsünde elimizden gelen tüm imkanları kullanacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
İşletme sahibi Alper Sermet ise göl içerisinde şu anda 42 adet alabalık üretim kafesi olduğunu, bu kafes sayısını önümüzdeki günlerde daha çok artıracaklarını ifade etti.
Kafeslerden satış için çıkarttıkları balıkları hijyen kurallarına uygun olarak paketleme yaptıklarını belirten Sermet, şunları kaydetti:
"Sevkıyatı yapılacak olan balıkları öncelikli olarak özel kutular içerisine buzlarla birlikte koyuyoruz. Daha sonra ise belirli bir süre geçtikten sonra bu balıkları özel strafor kutuları içerisine koyarak paketlemelerini gerçekleştirip özel klimalı araçlarımızı ilaçladıktan sonra paketler halinde içerisine koyarak sevkıyatı yapılacak illere gönderiyoruz."
Suşehri halkının kendilerini bir yabancı olarak görmediklerini söyleyen Sermet, "Biz gerçekten Suşehri'ni kendi memleketimiz olarak görüyoruz. Kaymakamı, Belediye Başkanı ve ilçe halkı bizlere çok destek veriyor. Bizleri yalnız bırakmıyorlar. Her konuda yardımcı oluyorlar kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA