20 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C
  • Antalya25°C

KAPANMA TURİSTİK ÇANTA ÜRETİCİLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Deri ürünleri üreticisi ve toptancısı Murat Çelmeli, “Kısıtlamalar nedeni ile deri mamülleri üreticileri turistik yörelere pazarlama yapmadığı için çok zor durumdalar”

Kapanma turistik çanta üreticilerini olumsuz etkiledi

12 Mayıs 2021 Çarşamba 13:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA –
Kısıtlama Antalya'da turizm sezonuna hazırlanan turistlere sezonda satılması için deri kemer, cüzdan, çanta imalatcıları ve toptancılarını olumsuz etkiledi.

Dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) pandemi ilan ettiği ve 14 aydır on binlerce insanın hayatını kaybettiği yeni tip Corona Virüsü(Covid19) kısıtlama ve korunma tedbirlerine bağlı 17 günlük tam kapanma deri imalatçıları ve toptancılar imalatçıların ürettikleri deri mamüllerini turistik yörelere deri çanta, kemer ve cüzdanları ulaştırmasının sıkıntısını yaşıyor.

canta-ureticilerini.jpgAntalya'nın Manavgat ilçesinde deri ürünleri üreticisi ve toptancısı Murat Çelmeli, ''14 aydır süren Covid 19 korunma tedbirlerine bağlı kısıtlamalar nedeni ile deri mamülleri üreticileri turistik yörelere pazarlama yapmadığı için çok zor durumda. 250-300 arası yatak kapasitesine bağlı pandemi nedeni ile geçen sene deri çanta, kemer ve cüzdan imalatçıları ve pazarlamacıları Alman, İskandinav ve Orta Avrupalı turist gelmediği için imalatçı turistik yörelere sattığı deri mamülleri ürünlerinin parasını tahsil etmede zorluk çekti. 2020 bizim için kayıp yıl oldu. Umarım 2021 yılında kayıp yıl olmaz.'' dedi.

canta-ureticilerini-002.jpgAntalya'da turistik yörelere deri mamülleri satan imalatçılarının seri cüzdan , kemer ve çantaları insan işçiliğinin ucuz olması nedeni ile son 3 yıl öncesine kadar Hindistan'daki deri mamülleri firmalarına yaptırdıklarını altını çizen Murat Çelmeli şu bilgileri verdi:''Gümrük vergisi ve diğer vergiler artınca son üç yıldır deri mamüllerini Hindistan'da yaptırmıyoruz. Vergiler çok yüksek olduğu için ithal deri mamülleri fiyatı yüksekl oluyordu. Bizde üç yıldır deri çanta, kemer ve cüzdanları Manavgat'ta ve İstanbuldaki atölyelerimizde üretiyoruz. Böylece pandemi döneminde 15-20 kişiyi iş istihdamı sağlamış oluyoruz. Umudumuz alman ve Orta Avrupalı ve Rus turistlerin gelmesi. Gelmezse işimiz çok zor. ''
canta-ureticilerini-004.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA