20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

KAMUDA ÇALIŞAN TOPLAM PERSONEL SAYISI VE DAĞILIMI

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe başkanlığı 2022 Türkiye'de kamuda çalışan toplam personel sayısı ve alanlarına göre dağılımını yayınladı.

Kamuda çalışan toplam personel sayısı ve dağılımı

01 Nisan 2023 Cumartesi 12:00

ANKARA- Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe başkanlığı 2022 Türkiye'de kamuda çalışan toplam personel sayısı ve alanlarına göre dağılımını yayınladı. İşte, Kamuda çalışan toplam personel sayısı ve dağılımı...
Listenin tamamı ve güncel rakamlar şöyle:
kamuda-calisan.jpg

(1) Fiili (dolu) kadro ve pozisyon sayılarıdır.

(2) 1.Dönem: 31 Mart itibarıyla, 2.Dönem: 30 Haziran itibarıyla, 3.Dönem: 30 Eylül itibarıyla, 4.Dönem: 31 Aralık itibarıyladır.

(3) 1. Bölüm Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 2.Bölüm Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3.Bölüm Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı verileri esas alınarak doldurulmuştur.

(4) Sümer Holding ve TDİ'yi kapsamaktadır.

(5) Kamu sermayeli bankalar Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Eximbank, Kalkınma ve Yatırım Bankası, İller Bankası ve Emlak Katılım Bankasından oluşmaktadır.

(6) Özel kanunu bulunan kuruluşlar TRT, PTT,TÜRKSAT A.Ş., ASFAT A.Ş., Türk Reasürans A.Ş., USHAŞ ve MKE A.Ş.'dir.

(7) Bölüm 1'e ilişkin sözleşmeli personel sayılarına, kadro karşılığı sözleşmeli personel sayıları dahil olup söz konusu personel kadrolu personel bilgilerinde de gösterilmiştir. Bu kapsamda çalışan personel sayısı 5.160'tır.

(8) Üniversitelerde sağlık kültür ve spor hizmet alanları için giderleri özgelirden karşılanmak üzere istihdam edilen personel sayıları özel bütçede gösterilmiştir.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA