23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

KADIN SANATÇILAR MARMARİS'TE

Marmaris'te 08-31 Mart 2008 tarihleri arasında bu yıl 3.sü düzenlenecek “Kadın ve Sanat” etkinliğine yurtiçi ve yurtdışından kadın sanatçılar katılıyor.

Kadın sanatçılar Marmaris'te

18 Ocak 2008 Cuma 14:30

MARMARİS- Marmaris'te 08-31 Mart 2008 tarihleri arasında bu yıl 3.sü düzenlenecek “Kadın ve Sanat” etkinliğine resim, heykel, kitap, fotoğraf ve takılardan oluşan özgün eserlerden oluşana yapıtlarıyla kadın sanatçılar katılıyor.

Daha önce 2006 ve 2007 yıllarında yapılan “Marmaris Kadın ve Sanat Etkinlikleri”ne,  150 kadın sanatçı; resim, heykel, kitap, fotoğraf ve takılardan oluşan özgün eserleri ile katıldı. 
Yunanistan'ın çeşitli kentlerinden gelerek katılan 15 konuk sanatçının, resim, ebru, seramik, tiyatro, gravür, heykel ve takı konusunda eserlerini sergilemeleri ve gösterilerini sunuldu.   
Dünya'ya sanat yolu ile barış mesajı verilmesi  sonucu, “Marmaris Kadın ve Sanat Etkinlikleri” uluslararası bir nitelik kazandı.
Karacan Point Center Sergi S
alonu'nda her yıl 1 ay süre ile, çeşitli seminerler, atölye çalışmaları, sinema ve tiyatro gösterileri, imza günleri ve şiir dinletileri ile renklendirilen sergi, yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Etkinlik haberleri, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası basında yer aldı.

Bu yıl 3. yapılacak “Marmaris Kadın ve Sanat Etkinlikleri”, Kalimerhaba Uluslararası Dostluk, İşbirliği ve Tanıtma Derneği’nin çalışmaları ile Dünya sanatçılarına ulaşacak. Ayrıca uluslararası bir platforma taşınarak, Türk ve Yunan kadın sanatçıları ile diğer ülkelerin sanatçı kadınları, sanatseverleri bir araya getirmeyi hedefledi.

Etkinlik Koordinatörü  Umur Özlüer ile Etkinlik Sanat Danışmanı Selma Sonat Ankara etkinlik hakkında şöyle dediler:
"
Muğla Üniversitesi, Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Deniz Ticaret Odası, Marmaris Filarmoni Derneği, Marmaris Gazeteciler Derneği destek veriyor. Ayrıca sanata gönül vermiş, yaşam biçimini kültür ile bütünleştirmiş, ülkenin geleceğinin kültür ve sanat ile çağdaş bir şekil alacağına inanmış tüm duyarlı kişilerin katkısı bulunuyor.  Kurumların sponsorluk desteği ile 08-30 Mart 2008 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz “3. Marmaris Kadın ve Sanat Etkinlikleri” için organizasyonu yapan firmamız Ajans Villa Ekip Fuarcılık tarafından yoğun çalışmalar başladı.

Marmaris 3. Kadın ve Sanat Etkinlikleri, her yıl onur konuğu olarak, yurtiçi ve dışından birçok sanatçıyı ve sanat galerisini konuk ediyor.
Bu arada bölge sanatçılarının ürettiği eserler sergilenerek, satışına olanak yaratılıyor.  

Marmaris 3. Kadın ve Sanat etkinliklerine katılmak isteyen sanatçılar, sanat galerilerinin ve sanat gruplarının aşağıda bulunan katılma formunu ( http://www.kalimerhaba.org/iletisim.htm  ) doldurarak, en kısa zamanda organizasyona başvurmaları gerekmektedir."

Ayrıca http://kalimerhaba.org/kadinvesanat.htm  web sayfasında etkinlik hakkında bilgi alınabilir."

 

 

SON DAKİKA