22 Ağustos 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara24°C
  • Antalya27°C

JFK VE İSTANBUL HAVALİMANINDA AKSAMALAR OLACAK

Uzmanlar, İstanbul Havalimanı (IST) ve New York'taki John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı (JFK) üzerinden yolcuların seyahat deneyimlerinde önemli aksamalar olacağını öngörüyor.

JFK ve İstanbul havalimanında aksamalar olacak

15 Temmuz 2024 Pazartesi 18:00

LONDRA - Uzmanlar bu yaz JFK ve İstanbul havalimanlarında önemli yolcu kesintileri öngörüyor. Havaalanı transfer alanındaki önde gelen uzmanlar, bu yaz İstanbul Havalimanı (IST) ve New York'taki John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı (JFK) üzerinden yolcuların seyahat deneyimlerinde önemli aksamalar olacağını öngörüyor.

Bu tahmin, son zamanlardaki yolcu deneyimlerine ve içeriden edinilen bilgilere, ayrıca her iki havalimanının da boyut, yolcu hacmi, karmaşık düzenler, güvenlik, gümrük ve operasyonel karmaşıklık gibi yolcular için karmaşıklıkları ve zorluklarıyla tanındığı gerçeğine dayanıyor..

Dünyanın lider B2B tur, aktivite ve transfer platformu Servantrip, kalabalık havalimanlarında risklerden kaçınmak ve stresi azaltmak için seyahat acenteleri ve tur operatörleri gibi seyahat satıcılarına ve gezginlere aşağıdaki beş öneriyi izlemelerini öneriyor:

Tampon süreye izin verin: Gümrük ve güvenlikteki gecikmeleri hesaba katmak için tampon süre içeren hizmetleri kullanın. Karmaşık havalimanlarında daha iyi hizmet sunmak için Servantrip, yolcuların gümrük ve güvenlik karmaşıklığının yüksek olduğu havalimanlarında ekstra zaman eklemelerine olanak tanıyan bir tampon süre hizmeti başlattı.

Öncedenplan yapın ve erken gelin: Havaalanı düzenini, terminal haritalarını ve check-in kontuarları, güvenlik kontrol noktaları ve kapılar gibi önemli tesislerin yerlerini araştırın. Müşterilerinize havaalanında gezinmek, güvenlikten geçmek ve beklenmeyen gecikmelerle başa çıkmak için erken gelmelerini önerin.


Güvenilir ortaklarla iş birliği yapın: Kesintileri en aza indirmek ve hizmet güvenilirliğini artırmak için havayolları, kara taşımacılığı sağlayıcıları ve yerel yetkililerle yakın bir şekilde çalışan ortaklar seçin.


Altyapı değişikliklerine uyum sağlayın: JFK gibi havalimanlarındaki devam eden gelişmelere hazırlıklı olun ve yoğunluğu önlemek ve daha sorunsuz bir seyahat deneyimi sağlamak için transferleri planlayın.


Servantrip CEO'su Manuel Núñez şunları söylüyor: "İstanbul Havalimanı ve JFK gibi karmaşık havalimanlarında gezinmek, herhangi bir yolcu için göz korkutucu olabilir. Servantrip'te, bu zorlukları hafifleten çözümler sunmaya kararlıyız. Bu nedenle, yolculara gümrük ve güvenlik karmaşıklıklarını aşmak için ihtiyaç duydukları ekstra zamanı sağlamak için yeni 'tampon zaman' hizmetimizi tasarladık ve bu da daha sorunsuz ve stressiz bir havaalanı deneyimiyle sonuçlandı. Yolcular, önceden planlama yaparak ve profesyonel transfer hizmetlerimizden yararlanarak, bu karmaşık ortamlarda gezinmekle ilişkili riskleri önemli ölçüde azaltabilirler.”

Yukarıda belirtilen zorlukların üstesinden gelmek için, en karmaşık havalimanlarında faaliyet gösteren Servantrip sağlayıcılarından biri olan Talixo, tüm havalimanı karşılamaları için uçuşları otomatik olarak takip eder, uçuşun planlanan varış saatinde değişiklik olması durumunda karşılama saatlerini ayarlar ve gümrükten kaynaklanan gecikmeleri hesaba katmak için tampon süre ekler. Ayrıca, tescilli filo yönetim teknolojisi otomatik kontroller gerçekleştirir, sürücülerin konumlarını proaktif olarak izler ve zamanında yolculuk performansını garantilemek için rotaları optimize eder ve bir sürücünün yolculuğu gerçekleştirememesi durumunda acil durum gönderimi emniyeti sağlar.

Talixo'da Baş İşletme Sorumlusu olan Gabriele Tagliavia şu uyarıda bulunuyor: "Havalimanının altyapısının yeniden geliştirilmesinin uzun vadeli faydalarına rağmen, bu yaz JFK'de yolcuların seyahat deneyimlerinde önemli kesintiler öngörüyoruz. Havaalanı transferleri bunu daha da yoğun bir şekilde deneyimleyecek. Sürücüler yolcularını kaldırımdan almadan önce havaalanının geniş otopark alanlarında beklerken, 3.500 park yerinin kapatılması, alma noktalarında ciddi bir sıkışıklığa yol açtı."

Bu gibi durumlarda önemli deneyime sahip bir diğer şirket ise havalimanı ulaşım hizmetleri alanında lider bir sağlayıcı olan AirportTransfer.com'dur. Dünya çapında yüzlerce şehirdeki yolcuları düzenli olarak güvenilir transferlerle buluştururlar ve havayolları, kara taşımacılığı sağlayıcıları ve yerel yetkililerle yakın bir şekilde iş birliği yapmayı önerirler; bu iş birlikçi yaklaşım, transfer kesintilerini en aza indirir ve genel hizmet güvenilirliğini artırır.

Özellikle İstanbul havalimanı hakkında konuşan Feyza Akpinar Küresel Tedarikçi Hesap Yöneticisi ve Fiyatlandırma AirportTransfer.com şunları vurguluyor: “Bu yaz her zamankinden daha yoğun olacak ve bir dizi başka faktör de bir araya geldiğinde, güzel İstanbul şehrine gelen birçok ziyaretçinin havalimanından geçerken gecikmelerle karşılaşacağı anlamına geliyor. Ancak iyi haber şu ki, transferi rezerve eden seyahat acentesi veya tur operatörü adına doğru planlama ve uçuşları ve havalimanı akışlarını izlemek için kullandığımız teknolojiyle birlikte yolcu beklentilerini birlikte yönetebilir ve insanları istedikleri yere zamanında ulaştırabiliriz”.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA