12 Ekim 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C
  • Antalya20°C

JETBLUE’DA EKONOMİ SINIFI YOLCULARA SICAK YEMEK YOK!

Maliyet kesintisi, JetBlue havayolunun sürdürülebilir karlılığı geri kazandırmak için "JetForward" stratejisini uygulamasının ortasında gerçekleşti

JetBlue’da ekonomi sınıfı yolculara sıcak yemek yok!

11 Ekim 2024 Cuma 18:00

NEW YORK - JetBlue'nun ekonomi sınıfı yolcuları artık transatlantik uçuşlardaki menülerde sıcak yemek bulamayacak. Havayolunun ekonomi sınıfına yönelik yeni menülerinde şu not yer alıyor: "Tüm yiyecekler soğuk servis edilir."

Kahvaltıda soğutulmuş gecelik yulaf ezmesi, krep ve frittata anlamına geliyor. Öğle ve akşam yemeğinde soğutulmuş soba eriştesi, tavuklu tahıl kasesi ve mantar ve mercimek bulunur. Havayolunun premium Mint sınıfında uçan transatlantik yolculara hala sıcak yemek servisi yapılıyor.

JetBlue bir bildiride, "Bu yaz Dublin ve Edinburgh sezonluk uçuşlarımızda yaptığımız deneme uçuşunun ardından, bu sonbaharda altı transatlantik günlük uçuşumuza yeni bir temel menü ekliyoruz," dedi. Havayolu, yeni temel menünün "yüksek kaliteli yemekler için belirlediğimiz standarda uygun olduğunu" söyledi. Bu değişiklik, JetBlue'nun bu rotalardaki rekabetçi fiyatlarında harika bir deneyim sunmaya devam edebilmemizi sağlama çabamızın bir parçasıdır."

Değişikliği ilk olarak Live ve Let's Fly gazeteleri duyurarak, transatlantik uçuşlardaki uçuş görevlisi sayısındaki azalmaya dikkat çekti.

Maliyet kesintisi, havayolunun sürdürülebilir karlılığı geri kazandırmak için "JetForward" stratejisini uygulamasının ortasında gerçekleşti. JetBlue, 2024'ün ikinci çeyreğinde 25 milyon dolarlık net gelir bildirdi.

JetBlue geçen yıl 151 milyon dolarlık düzeltilmiş zarar bildirdi , ancak bu, 2022'de kaybettiği 260 milyon dolara göre bir iyileşmeydi.

Havayolu şirketi yakın zamanda ilk havalimanı lounge'larını 2025'in sonlarından itibaren New York John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda açacağını duyurdu .

Lounge'lar, havayolunun JetForward girişimi kapsamında üst düzey hizmetlere olan talebi karşılama çabasının bir parçası.

JetBlue Başkanı Marty St. George yaptığı açıklamada, "Salonlar, üst düzey deneyimler arayan giderek artan sayıda müşteri için olmazsa olmaz bir hizmet haline geldi ve JetBlue'nun salonları, JetBlue kredi kartı portföyümüzü genişletirken TrueBlue sadakat programımızın değerini daha da artıracak" dedi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA