20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

JETBLUE VE QATAR AİRWAYS ‘ÖDÜL BİLET’ SUNMAYA BAŞLIYOR

JetBlue ile Katar biletleri rezervasyonu yapmak, Doha'ya uçuşlar ve Orta Doğu ve Asya'daki destinasyonlar dahil olmak üzere Avrupa dışındaki rotalara erişim sağlıyor.

JetBlue ve Qatar Airways ‘Ödül Bilet’ sunmaya başlıyor

21 Kasım 2023 Salı 07:00

DOHA- JetBlue ve Qatar Airways artık TrueBlue ve Privilege Club üyelerinin birbirlerinin ödül uçuşlarını dinamik fiyatlandırma olmaksızın rezerve etmelerine olanak tanıyarak daha fazla seyahat fırsatı sunuyor ve ek ücret talep etmiyor. JetBlue ile Katar biletleri rezervasyonu yapmak, Doha'ya uçuşlar ve Orta Doğu ve Asya'daki destinasyonlar dahil olmak üzere Avrupa dışındaki rotalara erişim sağlıyor. Fiyatlar biraz daha düşük, ancak bağlantılı güzergahlar için daha pahalı olabiliyor.

jetblue,-qatar-airways.png

Puanların Chase Ultimate Rewards veya American Express Membership Rewards'tan JetBlue'ya aktarılması, belirli tarihlere kadar %25 bonus sağlar ve bu da bunu Qatar Airways'in müsaitliğinden yararlanmanın iyi bir yolu haline getiriyor.

JetBlue ve Qatar Airways iki yıldır ortak uçuş gerçekleştiriyor ve yolcuların belirli rotalarda birbirlerinin uçuşlarını rezerve etmelerine ve tüm uçuşlarda mil kazanmalarına olanak tanıyor. Ancak bu aya kadar eksik kalan bir özellik kilometre kullanımıydı. Artık TrueBlue ve Privilege Club üyeleri dinamik fiyatlandırma olmadan birbirlerinin ödül envanterini rezerve edebiliyor; bu bazı durumlarda büyük bir avantaj.

jetblue,-qatar-airways-001.png

JetBlue ile Qatar Airways bileti rezervasyonu

Qatar Airways, JetBlue üyeleri için, Avrupa'nın çok ötesinde rotalar açan, Doha üzerinden Orta Doğu, Asya ve ötesine bağlanmaya olanak tanıyan hayati bir ortak getiriyor. Rezervasyonlar çevrimiçi olarak yapılabiliyor. New York'tan Doha'ya tek servis tek yön için yalnızca 34.000 TrueBlue mile mal oluyor ve Singapur'a tek yön 63.000 bağlantı geliyor.

jetblue,-qatar-airways-002.png

Fiyatlar Qatar Airways'in kendisinden biraz daha düşük , bu da JetBlue aracılığıyla yapılan rezervasyonların marjinal de olsa bir miktar değeri olduğu anlamına geliyor (her yön için ~ 1.000 mil). Ancak havayolu her sektör için ayrı ayrı ücretlendirme yapıyor, dolayısıyla bağlantılı güzergahlar için rezervasyon yapmak daha pahalı. QR, JFK-SIN için 47.500 mil ücret alırken, JetBlue 63.000 mil ücret alacak.

The Points Guy'ın haberine göre Katar, JetBlue ödüllerini Kasım ayının ilk haftasında çok cazip oranlarla sunmaya başladı. Dinamik fiyatlandırma olmadan, New York'tan Londra'ya Mint işlerini yalnızca 62.000 puan karşılığında, yani JetBlue'nun talep edebileceğinin yarısı kadar ücretle ayırtabilirsiniz. İç hat uçuşları 650 ila 3.000 mil mesafe için 6.000 ila 13.000 arasında değişiyordu.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA