05 Ekim 2024
  • İstanbul30°C
  • Ankara27°C
  • Antalya28°C

JETBLUE UÇUŞUNDA SALDIRGAN 'SARHOŞ' YOLCU GÖZALTINA ALINDI

JetBlue, uçuş ekibinin "müşterinin uçağa getirdiği açılmış bir içki şişesini ve sarhoşluk belirtilerini keşfettiğini" söyledi

JetBlue uçuşunda saldırgan 'sarhoş' yolcu gözaltına alındı

02 Şubat 2024 Cuma 14:00

LONDRA - JetBlue havayolundan yapılan açıklamaya göre, Salı günü yapılan JetBlue uçuşundaki bir yolcu, "seyahat arkadaşına ve uçak içi mürettebat üyelerine karşı kararsız ve agresif" davrandıktan sonra diğer yolcuların yardımıyla zaptedildi. Olay, Londra'dan New York'a giden 1926 sefer sayılı uçuşta meydana geldi.

JetBlue, uçuş ekibinin "müşterinin uçağa getirdiği açılmış bir içki şişesini ve sarhoşluk belirtilerini keşfettiğini" söyledi. "Herkesin güvenliği için müşteri, bu tehditkar davranışa tanık olan diğer müşterilerin yardımıyla zaptedildi."

jetblue-.jpgFEDERAL HAVACILIK İDARESI KONUYU ARAŞTIRACAĞINI SÖYLEDI.
İnternette yayınlanan videoda birkaç kişinin erkek bir yolcuyu zapt etmeye çalıştığı görülüyor.

Havayolu, uçuşun New York'un John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda kolluk kuvvetleri tarafından karşılandığını söyledi.

New York Liman İdaresi Salı günü yapılan uçuşta "bir rahatsızlık raporu" aldığını doğruladı. Liman İdaresi sözcüsüne göre, "Uçak başka bir olay veya yaralanma bildirilmeden güvenli bir şekilde indi ve Liman İdaresi polisi tarafından herhangi bir tutuklama yapılmadı."

UÇUŞLARDA DÜZENSIZ OLMANIN SONUÇLARI

Kurallara aykırı yolcu davranışları sert cezalarla sonuçlanabilir. İhlal başına 37.000 dolara varan para cezaları, FAA'nın 2021'de rekor seviyeye ulaşan kural dışı yolcu davranışlarına yönelik baskısının bir parçası. Bir olay, birden fazla para cezasıyla sonuçlanabilir.

ALKOL IÇEREN OLAYLAR BAZI YOLCULARA BINLERCE DOLARA MAL OLDU.

2021'de FAA, alkol içeren asi davranışlar iddiası nedeniyle sekiz yolcuya yaklaşık 162.000 dolar tutarında para cezası duyurdu .

Uçuş görevlisinin hizmet vermediği bir uçuşta alkol tüketmek federal yasaya aykırıdır.

En ciddi asi yolcu olaylarından bazıları, cezai kovuşturma incelemesi için FBI'a sevk edilir ve hapis cezasıyla sonuçlanabilir . FAA'ya göre, kural dışı yolcu olayları geçen yıl bir önceki yıla göre %15 azaldı. FAA, Ocak ayında en az 129 asi yolcu raporu aldığını söyledi. CNN'den Artemis Moshtaghian bu rapora katkıda bulundu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA