20 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C
  • Antalya26°C

JASON STATHAM İLE GUY RİTCHİE YENİ FİLMLERİNİ ANTALYA'DA ÇEKECEK

Hollywood'un en ünlü aksiyon yıldızlarından Jason Statham ile dünyaca ünlü İngiliz yönetmen Guy Ritchie, Cash Truck'ın ardından Five Eyes filminde bir araya geliyor.

Jason Statham ile Guy Ritchie yeni filmlerini Antalya'da çekecek

12 Ocak 2021 Salı 12:00

ANTALYA - Kariyerlerini Lock, Stock and Two Smoking Barrels ve Snatch filmleriyle birlikte başlatan aktör Jason Statham ile yönetmen Guy Ritchie, casus gerilim filmi Five Eyes'ta bir kez daha bir araya geliyor. Hürriyet'ten Mehmet Üstündağ'ın haberine göre, filmin en büyük sürprizi, Türkiye’de çekilecek olması. Çekimler için Antalya Expo fuar alanında büyük bir platform kuruldu. Filme özel tasarlanan otobüslerle ocak ayı sonunda Türkiye’ye gelmeyi planlayan ekip, ayrıca Köprülü Kanyon, Kemer ve tarihi Kaleiçi’nde de çekim yapacak.

ubrey Plaza’nın da rol alacağı Five Eyes'ın hikayesine gelince... Bir MI6 ajanı (Jason Statham), yeni geliştirilen ölümcül bir silah teknolojisinin satışını izlemek ve durdurmak için küresel istihbarat ittifakı Five Eyes tarafından işe alınır. Ajan, milyarder silah tüccarının izini sürmek ve ona sızmak için tüm ustalığını kullanmak zorunda kalacaktır.

jason-statham-ile-guy-ritchie-.pngTurizmin başkenti Antalya, sinema sektöründe Hollywood yıldızlarını ağırlamaya hazırlanıyor.  Ünlü yönetmen Guy Ritchie ve ünlü aktör Jason Statham'ın bir araya geleceği aksiyon filmi Five Eyes Antalya'da çekilecek. 
Bu doğrultuda, Aksu ilçesinde 4 yıl önce, Çiçek ve Çocuk temalı kültürel ve görsel şölene ev sahipliği yapan 121 dönümlük alanda, sinema stüdyoları oluşturuluyor. 

jason-statham-ile-guy-ritchie-.jpgKENTE GETİRİSİ YÜKSEK OLACAK

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca, 121 dönümlük alanı devraldıktan sonra daha iyi değerlendirebilmek amacıyla organizasyon şirketlerine teklifler götürdüklerini söyledi.  Bu doğrultuda, Five Eyes filminin yapım şirketiyle çalışan Türk şirketi ile iletişime geçtiklerini anlatan Karaca, filmin Antalya'da çekilmesine ilişkin avantajların yapım şirketine anlatıldığını kaydetti. 

Dünya piyasasını araştırıp, aynı standartlarda bir teklif sunduklarını ve bu teklifin kabul edildiğini aktaran Karaca, "Çok yüksek bütçeli bir organizasyon, ancak kente getirisi de oldukça yüksek" dedi.

Film ekibinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünden çekim izni aldığını ve mekan kullanımı için de Antalya Valiliği, belediyeler ve ilgili kurumlarla resmi yazışmaların sürdüğünü dile getiren Karaca, alanın iç mekan bahçesini de film çekimleri için kiraya verdiklerini bildirdi.

jason-statham-ile-guy-ritchie.jpgSTÜDYOLAR PERDELERLE ÇEVRİLDİ

Film ekibinin şu anda stüdyo kurduğunu ve alanda film platoları oluşturduğunu belirten Karaca, platoların hazırlandığı stüdyoların perdelerle çevrildiğini ifade etti. Karaca, oyuncuların da ileriki günlerde Antalya'ya geleceğini, buna ilişkin konaklama ve ulaşım planlamalarının da yapıldığını kaydetti.

Turizm kenti Antalya'nın Hollywood organizasyonuna ev sahipliği yapacağının altını çizen Karaca, kentin sinema sektöründe de adından söz ettirmeye başlayacağını vurguladı. Bu tür projeleri önemsediklerini belirten Karaca, devamının gelmesi için de çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.  Yapım ekibinin sadece EXPO alanında değil, kentin Kaleiçi gibi farklı noktalarında da çekim yapacağı belirtildi.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA