19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

JAPONYA'DA YENİ TRENLER YOLCULARI KANATSIZ UÇURUYOR

Japonya'da Sınırlı Ekspres trenleri) ya da 'Neşeli Tren' günlük gezi gezisinde Japon kültürüne bir göz atmanın tadını çıkarın.

Japonya'da yeni trenler yolcuları kanatsız uçuruyor

17 Ocak 2024 Çarşamba 11:00

TOKYO — Japonya'da trenle seyahat etmek modern dünyamızın harikalarından biridir; ister Shinkansen kırsalında saatte 320 kilometreye (200 mph) varan hızlarla uçmak olsun, ister rahat bir bölgesel ekspres trende ( olarak bilinen) rahat bir bölgesel ekspres trende dinlenmek olsun. Japonya'da Sınırlı Ekspres trenleri) ya da 'Neşeli Tren' günlük gezi gezisinde Japon kültürüne bir göz atmanın tadını çıkarın.

Japonya, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020-2022'nin büyük bölümünde kapalıyken, ülkenin trenlerine binmeyi kaçıran ziyaretçilere birçok yeni seçenek sunuluyor.<

japonya,-tren.jpg

Yeni Nishi Kyushu Shinkansen Hattı sadece 66 kilometre uzunluğunda.
Nagasaki'yi Shinkansen (hızlı tren) ağının geri kalanına bağlayan uzun zamandır üzerinde çalışılan yüksek hızlı hat, şimdi Takeo-Onsen'deki geçici sonuna doğru ilerliyor. Daha önce yavaş geleneksel trenlerin hizmet verdiği Japonya'nın batısındaki engebeli kıyı bölgesinde artık toplam beş istasyon tamamlandı.

Artık bunların yerini, Kyushu Demiryolu Şirketi'nin tasarım ortağı Mitooka Eiji tarafından tasarlanan, akıllı beyaz bir üniforma ve çarpıcı kabin iç mekanlarına sahip yepyeni N700S trenlerindeki Kamome (Japonca "martı" anlamına gelir) hizmetleri aldı. Her tren tutkunu için mutlaka gidilmesi gereken bir yolculuktur, özellikle de ona nasıl ulaşacağınızdan dolayı.

japonya,-tren-004.jpgYerel politika, hattın geri kalanının henüz inşa edilmediği anlamına geliyor. Bu arada yolcular platformu geçerek Japonya'nın geri kalanına, genellikle Shin-Tosu Shinkansen istasyonuna veya Fukuoka'daki Hakata istasyonuna bağlanmak için Relay Kamome veya diğer Sınırlı Ekspres trenlerinden birine geçerler.

Nagasaki'de yeni geliştirilen tren istasyonu, lezzetli yerel yemeklerin tadına bakabileceğiniz yeni ve muhteşem bir yemek ve alışveriş bölgesine sahiptir. Japonya'yı ziyaret eden Portekizli denizcilerin getirdiği tariflerden uyarlanan geleneksel Castella pastasını deneyin.

japonya,-tren-001.jpg

Kyushu Demiryolu Şirketi'nin İki Yıldız 4047 adlı yeni gezi treninin içi.

Japonya'nın Neşeli Trenleri - kültüre ve yerel spesiyalitelere odaklanan turistik gezi-günlük gezi trenleri - gezginler için bir zevktir. JR Kyushu, Nishi Kyushu Shinkansen'in açılışını kutlamak için Two Stars 4047 adında yeni bir Neşeli Treni de başlattı.

Rotası Takeo-Onsen'den başlıyor ve kayalık koylar, koylar ve körfezlerin etrafından tırmanarak Nishi-Kyushu Shinkansen'deki Kamome servislerinin yerini aldığı eski Nagasaki Ana Hattını takip ediyor.

Adı, Joyful Train'in dönüştürüldüğü büyüleyici vintage vagonlardan geliyor - KiHa 40 ve KiHa 47 seti.

Kohoku'daki peronda indirime giren taze meyveleri ve atıştırmalıkları ya da Hizen-Hama istasyonunun bekleme odasındaki sake barı kaçırmayın; ayrıca trene binmek için alışveriş de yapabilirsiniz. Özel bir bento beslenme çantası seti de mevcuttur.

Kyushu aynı zamanda harika programlanmış uzun hafta sonu treni 36+3 ve caz müziği odaklı A-Train dahil olmak üzere Japonya'nın en güzel Neşeli Tren rotalarından bazılarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Son yıllarda kırsal rayları yıkayan fırtınalar nedeniyle birçok Kyushu Neşeli Tren tarifesi kesintiye uğradı. JR Kyushu web sitesinde dönüşlerini takip edin ve önceden rezervasyon yaptırın.

japonya,-tren-006.jpgOkayama: Yeni Sakubi Sakura gezi treni

Osaka'nın batısındaki dağlık bölgede, JR West'in yeni parlak pembe Sakubi Sakura treni, Okayama'dan kuzeye, Tsuyama yakınlarındaki kaplıca bölgesine doğru ilerliyor.

Trenin kendisi, bölgede 40 yıldan fazla hizmet vermiş, atmosferik eski bir KiHa 40 vagonudur ve içi vintage yeşil ve ahşap rengindedir; trenin içindeyken pembe aşırı yük yoktur.

Cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri çalışan tren, kırlarda yürürken tadını çıkarabileceğiniz özel öğle yemeği kutuları ve tatlı setleri sunuyor.

japonya,-tren-005.jpgTokyo'dan Nikko/Kinugawa'ya: Yeni Sınırlı Ekspres Spacia X N100 trenleri

Özel tren hattı Tobu Demiryolu'ndan gelen bir dizi yeni N100 treni olan "Sınırlı Ekspres Spacia X" bu Temmuz ayında raylara çıkacak. Trenin önündeki Kokpit Süiti, özel bölmeler, Cockpit Lounge kafe alanı, yarı özel Kutu Koltuklar, daha geniş Premium Koltuklar ve standart koltuklar olmak üzere altı ayrı oturma seçeneği sunacak.

Tokyo'daki Asakusa istasyonu ile Tochigi vilayetindeki Nikko ve Kinugawa Onsen şehirleri arasında çalışan bu yeni trenler, metropolün kuzeyindeki kırsal bölgede bir mola vermek için Tokyo'dan kaçmayı bir zorunluluk haline getirecek gibi görünüyor.

Nagano/Yamanashi: Yeni Yüksek Raylı 1375 Neşeli Tren

japonya,-tren-002.jpgHigh Rail, astronomi temalı olup, içinde bir mini planetaryum bulunuyor

Geçen yılın sonunda tanıtılan JR East'in en yeni Neşeli Treni, Hokuriku Shinkansen hattı üzerinde, Tokyo'nun bir saatten biraz fazla kuzeybatısında, Nagano ve Yamanashi vilayetlerinin dağlarında bulunuyor.

Ülkenin en yüksek demiryolu hattı olan kırsal Koumi Hattı üzerinde Japon Alpleri'ne tırmanan Yüksek Raylı Sistem, astronomi temalı olup, üzerinde bir mini planetaryum bulunmaktadır. Kobuchizawa ve Komoro istasyonları arasındaki akşam koşusunda, Japonya'nın en yüksek istasyonu ve Nobeyama teleskop gözlemevine ev sahipliği yapan Nobeyama'da 50 dakikalık yıldız izleme deneyimi yaşanıyor.

JR East bölgesi daha birçok muhteşem Neşeli Tren gezisi sunmaktadır. Takasaki'den (SL Gunma - SL, buharlı lokomotifin kısaltmasıdır) ve Niigata ile Aizu-Wakamatsu (SL Banetsu Monogatari) arasındaki buharlı tren yolculukları özellikle keyiflidir. İkincisi, fırtınanın ardından rayların silinmesinin ardından ne yazık ki Ağustos 2022'den bu yana askıya alındı, ancak hattın onarılması için çalışmaların devam ettiği bildiriliyor.

japonya,-tren-003.jpgHokkaido: Fuyu-no-Shitsugen buharlı trenindeki yeni vagonlar

Kuş gözlemcileri ve doğa tutkunları, Japonya'nın sembollerinden biri olan nesli tükenmekte olan kırmızı taçlı turnaya ev sahipliği yapan Kushiro Shitsugen sulak alanlarını tanıyacaktır. Japonya'nın en kuzeydoğusundaki Hokkaido adasında bulunan Fuyu-no-Shitsugen treni, kış aylarında bu milli parkın içinden retro tarzıyla geçiyor.

İki vagonun 2022'de yenilenmesiyle tren artık yeni manzaralı Tancho Arabaları sunuyor. Bir tarafta koltuklar sulak alanlara bakıyor, diğer tarafta yükseltilmiş koltuklar var ve bu da trenin diğer tarafındaki yolcuların başlarının üzerinden bir görüş sağlıyor.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA