20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

JAPONYA, KİRLENMEYE KARŞI FUJİ DAĞI'NA ZİYARETÇİ YASAĞI GETİRİYOR

Bu yazdan itibaren Fuji Dağı'na gelen ziyaretçiler, ikonik dağa çıkan rotalardan birinde yürüyüş yapmak için para ödemek zorunda kalacak.

Japonya, kirlenmeye karşı Fuji Dağı'na ziyaretçi yasağı getiriyor

02 Şubat 2024 Cuma 18:00

TOKYO - Japonya, çöp dağı olmasını engelleme amacıyla kirliliğe karşı Fuji Dağı'na ziyaretçi yasağı getiriyor Bu yazdan itibaren Fuji Dağı'na gelen ziyaretçiler, ikonik dağa çıkan rotalardan birinde yürüyüş yapmak için para ödemek zorunda kalacak.

Japonya, bölgeyi aşırı turizmden korumak amacıyla bu yıl en önemli turistik mekanlarından birinde yeni ziyaretçi kısıtlamaları getirecek.

Fuji Dağı'nda ziyaretçi sayısında bir patlama yaşanırken, atılan çöpler ve yürüyüşçülerin güvenliğiyle ilgili endişeler de beraberinde geldi. Dağın temizlenmesine ve çevrenin korunmasına yardımcı olmak için Japon yetkililer, en popüler parkur boyunca bir ücret ve günlük ziyaretçi sınırı getirdi. Tedbirler 1 Temmuz 2024'te yürürlüğe girecek.

Yoshida yolu, Tokyo'dan kolay erişimi ve yol üzerinde konaklama ve yemek sunan dağ kulübelerinin sıklığı sayesinde en popüler tırmanıştır.

fuji-dagi.jpgUNESCO Dünya Mirası listesindeki yürüyüş faaliyetlerini denetleyen Japonya'nın Yamanashi valiliği hükümeti, çevreyi korumak için geçiş ücretinin getirilmesini gerekli gördü.

Ayrıca trafik sıkışıklığını azaltmak için Yoshida yolu üzerinden dağa tırmanmasına izin verilen kişi sayısına da günlük bir sınırlama getiriliyor.

Yürüyüşçüler, 70 günlük yaz tırmanma sezonunun başlangıcı olan bu yıl 1 Temmuz'dan itibaren günde 4.000 kişiyle sınırlandırılacak.

Tırmanıcıların saat 16.00 ile 02.00 arasında tırmanışa başlaması da yasaklanacak.


FUJI DAĞI 'BENZERI GÖRÜLMEMIŞ SAYIDA' ZIYARETÇI GÖRÜYOR

Japon hükümetine göre, Yoshida yolu geçen yıl "benzeri görülmemiş sayıda" tırmanıcıya tanık oldu ve bu yıl da benzer bir akına hazırlanıyor.

2023 yılında toplam 221.322 dağcı Fuji Dağı'na tırmandı ve yarıdan fazlası Yoshida yolunu kullanmayı tercih etti.

Ziyaretçi sayısındaki artış, yol boyunca atılan çöplerin birikmesine ve trafik sıkışıklığına yol açarak kazalara ve yaralanmalara yol açtı.

Ayrıca, daha az tesisin bulunduğu zirve yakınında patikayı deneyen ve kendilerini zor durumda bulan deneyimsiz yürüyüşçüler konusunda da endişeler var.

FUJI DAĞI'NA TIRMANMANIN MALIYETI NE KADAR OLACAK?

Yetkililer henüz ücretin ne kadar olacağını açıklamadı ancak tutarın Şubat ayına kadar açıklanacağını söylüyor.

Geçiş ücretinin toplanacağı Yoshida yolunun girişine bir kapı kurulması planlanıyor.

Yürüyüş rotaları, vahşi kamplar ve yeni trenler: Bunlar 2024 için Avrupa'nın en önemli sürdürülebilir destinasyonları

Arnavutluk'taki bu uzak dağ geçidinde yürüyüş yaptım ve bozulmamış manzaralar ve duygulu konukseverlikle karşılaştım

Yetkililer, gelirin, volkanik bir patlama durumunda kullanılmak üzere yol boyunca barınaklar inşa etmek ve yürüyüş yolunun bakımını yapmak için kullanılacağını söylüyor .

2014'ten bu yana, dağın herhangi bir yolundan dağa tırmanan dağcılar, alanın korunması için kişi başına gönüllü olarak 1.000 Yen (6,20 €) ödemeye teşvik ediliyor.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA